Program


A Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar hangversenye

A Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar hangversenye

koncert

Bemutató: 2024. április 29. 19:00

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 29. hétfő, 19:00

A 2000-ben alakult Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar Szeged városának meghatározó együttese, rendszeres résztvevője a városi ünnepségeknek, kulturális rendezvényeknek. Több alkalommal is minősült és versenyzett a zenekar, melyek közül kiemelendő a 2023. évi  debreceni IV. Bekton Nemzetközi Fúvószenekari Verseny, amin első helyezést ért el a formáció, illetve elnyerték a verseny nagydíját is. Az együttes célja, hogy a Figedy-Fichtner Sándor és Fricsay Ferenc által megkezdett munkát és tradíciót folytassa, a szegedi polgárok számára igényes és élvezetes produkciókat, koncerteket nyújtson. A koncerten elhangzik többek között:

Figedy-Fichtner Sándor: Shvoy induló
Gustav Holst: Első szvit
Antonin Dvořák: 7. szláv tánc
Franco Cesarini: Kozák népi táncok
Jan van der Roost: Flashing Winds
Andrew Lloyd Webber - Johan de Meij: Egyveleg a Macskák című musicalből
Alan Menken: Aladdin - részletek (Prince Ali; A Whole New World)
John Williams - John Higgins: The Symphonic Marches
Gustav Peter: Erinnerung an Zrikus Renz

Vezényel: Gyimóthi Zoltán

Vendégkarmester: Gömöri Balázs őrnagy, a Magyar Honvédség Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar karmestere

Ajánlatunk


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Kreatív foglalkozás Rumini és barátai témakörében Indul a kaland a Klauzál Ház kertjében! – 6 állomásos KALANDPÁLYA és kincsfelderítés. Arcfestés – válaszd ki, melyik szereplővé fessenek ki!

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!Készítette: NeoSoft
Fel