Program


A mi méheink - Darazsak, méhek és rokonságuk

A mi méheink - Darazsak, méhek és rokonságuk

Előadó: Dr. Vas Zoltán, a Magyar Természettudományi Múzeum kutatója, ismeretterjesztője.
Közreműködik: Hársas Éva, könyvtáros, Valenta Gabi, tanár, Kun Lászlóné, óvónő, Vásárhelyi Tamás, múzeumpedagógus

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 28. szombat, 10:00

A virágos növényeket beporzó állatok közül a legfontosabbak a méhek – mintegy húszezer különböző faj. Hazánkban több darázsfaj él a természetben és környezetünkben, melyek közül néhány éppen a méhekből él. A darazsakkal kapcsolatban sokféle félelem és aggodalom él a köztudatban, pedig csak elenyésző hányaduk a sárga-fekete csíkos, fullánkos rovar. A hangyákkal együtt a hártyásszárnyúak rendjét alkotják, mely az egyik legváltozatosabb és legfontosabb állatcsoport az emberek szempontjából.

Az előadást követő foglalkozáson élő növényekkel és rovarokkal ismerkedhetnek meg és apró, hazavihető tárgyakat készíthetnek a résztvevők. A foglalkozás a Magyar Környezeti Nevelési Egyesülettel közös szervezésben valósul meg.

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Ajánló


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel