Program


A mi méheink - Vadvirágok és beporzó rovarok közös élete

A mi méheink - Vadvirágok és beporzó rovarok közös élete

Előadó: Dr. Csontos Péter, botanikus, élővilágvédelmi szakértő

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 31. szombat, 10:00

Csontos Péter a Magyar Biológiai Társaság Botanikai Szakosztályának elnöke. Sok éve kutatja a vadnövények életét és a viráglátogató rovarokat. Az előadáson megfigyeléseiről számol be vetített képes előadásban. A növények szaporodásának egyik előfeltétele virágaik sikeres megporzása. A különféle növények e feladatot két, jellegzetesen eltérő módszerrel oldják meg: az egyik módszer, hogy a szelek szárnyára bízzák virágporukat és azok így jutnak el egyik növényről a másikra. Az ilyen növények virágai kevéséb feltűnőek. Más növényfajok ragyogó, színes virágaikkal rovarokat csalogatnak magukhoz, és őket használják „postásként” a virágpor szállítására.

 

Az előadás keretében az ilyen virágokkal, beporzást végző méhekkel, lepkékkel, dongókkal és bogarakkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel