Program


A monostor gyermekei - Közönségtalálkozóval egybekötött vetítés

A monostor gyermekei - Közönségtalálkozóval egybekötött vetítés

A MONOSTOR GYERMEKEI - KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓVAL EGYBEKÖTÖTT VETÍTÉSThe Next Guardian
magyar dokumentumfilm, 75 perc, 2018
dzongkha nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 23. csütörtök, 18:30

Rendező: Zurbó Dorottya, Arun Bhattarai

Producer: Ugrin Julianna (Éclipse Film)
Executive Producer: Laetitia Schoofs (KRO-NCRV) 
Co-producer: Arun Bhattarai 
Vágó: Szalai Károly 
Hangmérnök: Várhegyi Rudolf
Zeneszerző: Balázs Ádám 
Gyártásvezető: Zurbó Zsófia 
Colorist: Salma Levente

 

Az első bhutáni-magyar koprodukcióban készült film két bhutáni testvér, Gyembó és húga, Tashi életébe enged bepillantani: átlagos tinédzserek Bhutánban, az utolsó buddhista királyságban. Szabadidejükben fociznak vagy a Facebookon lógnak. Kis himalájai falujukban édesapjuk a felelős a helyi buddhista monostor őrzéséért. A tisztség apáról fiúra száll, így okkal reméli, hogy hamarosan ő is fiának adhatja tovább a szent feladatot. Eközben lánya, Tashi, profi focista karrierről álmodik, és egyre nyíltabban fejezi ki fiús identitását. Egy olyan bhutáni család érzékeny portréja tárul elénk, ahol a generációk közötti szakadékhoz csak a családtagok egymás iránti szeretete mérhető. És bár a bruttó nemzeti boldogság-index magas Bhutánban, sajnos még itt sem lehet minden álomból valóság.

A monostor gyermekeit idehaza már láthatták a dokumentumfilmek szerelmesei, hiszen az alkotás a 2018-as Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál nyitófilmjeként mutatkozott be. Elkészülése óta a film bejárta a világot és több hazai és külföldi fesztiválon is vendégeskedett: 2017-ben a világ elsőszámú dokumentumfilmes mustráján, az IDFA fesztiválon beválogatták az elsőfilmes versenybe, a szegedi Zsigmond Vilmos Filmfesztiválon pedig elnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat.

Bemutató dátuma: 2018.08.23.

Ajánlatunk


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel