Program


A nagy szépség (2013) / EURÓPAI HIDAK 2019 / MÜPAMOZI

A nagy szépség (2013) / EURÓPAI HIDAK 2019 / MÜPAMOZI

Paolo Sorrentino filmje, A nagy szépség 2014-ben elnyerte a legjobb nem angol nyelvű filmnek odaítélhető Oscar-díjat (Federico Fellininek 1962-ben ez nem jött össze), és vagy félszáz más díjat is. Pedig nem szól semmiről. Pontosabban fogalmazva: a semmiről, az ürességről szól...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 21. szombat, 19:30

2019. szeptember 21. szombat
19:30 — 22:00

Paolo Sorrentino filmje, A nagy szépség 2014-ben elnyerte a legjobb nem angol nyelvű filmnek odaítélhető Oscar-díjat (Federico Fellininek 1962-ben ez nem jött össze), és vagy félszáz más díjat is. Pedig nem szól semmiről. Pontosabban fogalmazva: a semmiről, az ürességről szól. Főhőse huszonhat évesen jött Rómába, most éppen hatvanöt éves. Ajnározott író, újságíró. Életművész, szoknyapecér. Az édes élet Marcellójának modern és korosabb változata. És - tetszik, nem tetszik - e jeles születésnap alkalmából számba kell vennie, mivel is múlatta az elmúlt fél évszázadot.
Sorrentino filmjének hátterében nem nehéz észrevenni Fellini filmjét. Erre utal a keret: emelkedett, egyszerre szakrális és profán indítás, és a végén a tenger, az elérhetetlenség. Közötte pedig Róma, a Trasteverétől a Colosseumig. A nagy szépség játékos, vicces, fanyar, ironikus és végtelenül fájdalmas. A fene se érti, mi a baja hősünknek, Jep Gambardellának, hiszen római élete maga volt a „dolcsevita”, a felhőtlen szórakozás és siker. Egyetlen - negyven éve írt - kötete írói piedesztálra repítette, azóta mindenki epedve várja újabb művét. Kell ennél több? A Fellini által 1960-ban feltett kérdések, úgy tűnik, még mindig érvényesek. A nagy kanállal habzsolt élet egyszerre csak ízetlennek tűnik. Csömör? Vagy vágyakozás az elérhetetlen után, amit hősünk talán soha nem is akart igazán elérni? Fél évszázad nagy idő… Lehet, hogy érdemes A nagy szépség előtt újranézni Fellinitől Az édes életet?

Ajánlatunk


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Ajánló


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel