Program


A pokoli puncs-pancs

A pokoli puncs-pancs

Zenés varázsmese a barátságról és a természet védelméről sok humorral és mennydörgéssel.
 több

Szilveszter éjszakáján, amikor mindenki mulat, dr. Lidérczy Belzebub és nénikéje, Vám Piri sem unatkozik: azon dolgoznak, hogy éjfélig ezer csapást zúdítsanak az emberiségre. Hogy miért? Mert szerződésük van a legmélyebb sötétség őkegyetlenségével, mely szerint „minden év végéig kiirtanak tíz állatfajtát, megmérgeznek öt folyót, vagy egyazon folyót ötször, kipusztítanak legalább tízezer fát, ember és állat számára halálos járványt szabadítanak a világra, valamint úgy alakítják hazájuk éghajlatát, hogy az évszakok összekavarodjanak, és vagy aszály, vagy árvíz pusztítson.” Ám úgy fest, túlbecsülték saját képességeiket, mert jelentős lemaradásban vannak, csupán hét órájuk maradt a megoldást jelentő rettenetes erejű főzet elkészítésére. 

Persze hátborzongató tervüket az Állatok Nagytanácsa sem nézi tétlenül, két titkos-ügynököt: egy reumás varjút és egy nyeszlett macskát küldenek a világ megmentésére, akik elindulnak a havas éjszakában, hogy megmentsék a földet a pusztulástól. Mire a veszély elmúlik, kiderül, hogy születhet-e természetes ellenségek között, a kölcsönös előítéletek legyőzése után valódi barátság. 

 

Ajánljuk: 6 éves kortól
Az előadás időtartama: kb. 90 perc (egy szünettel)

 

Szereposztás:

DR. LIDÉRCZY BELZEBUB, professzor   Bera Márk
MIAURCELLA DI MAURO, macska          Bach Zsófia
KRAKÉL KARESZ, varjú                           Takaró Kristóf
VÁM PIRI, pénzboszorka                          Török Sára
ÁTKOS ÁKOS, pokoli végrehajtó              Bergendi Barnabás
SZENT SZILVESZTER                              Arató Ármin

 

Díszlet- és jelmeztervező: Berzsenyi Krisztina
Koreográfus: Krizsán Dániel
Ügyelő: Markó Rita
Rendezőasszisztens: Frank Fruzsina
Súgó: Kirsch Veronika

Ajánló


Zenés találkozások a Budapesti Operettszínház sztárjaival. A különleges, szabadtéri helyszínen művészeink előadásában részleteket…

2 felvonásnyi kubai, zenés bódulat

Készítette: NeoSoft
Fel