Program


A TAVASZ ÜNNEPE -J.B.Santos / Villa-Lobos / Pergolesi – Kolonits Klára, Meláth Andrea, J.E.Gomes F/2

A TAVASZ ÜNNEPE -J.B.Santos / Villa-Lobos / Pergolesi – Kolonits Klára, Meláth Andrea, J.E.Gomes F/2

José Eduardo Gomes portugál karmester az Európai Unió Karmesterversenyén elért értékes díjával szerzett magának hírnevet. Műsorán egy híres honfitársa, Joly Braga Santos (1924-1988) egyik művét ismerhetjük meg, valamint a legismertebb brazil zeneszerző, Heitor Villa-Lobos (1887-1959) egyik legnépszerűbb művét.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 6. csütörtök, 18:00

A TAVASZ ÜNNEPE

Bachianas Brasileiras címmel több művet is komponált, melyekben hazájának zenéjét J. S. Bach, a nagy európai zeneszerző hagyományaival kombinálja. A mű énekszólója olyan, mintha hangszerre írta volna. A közelgő húsvét tiszteletére tűzte műsorra Pergolesi, a híres barokk zeneszerző Stabat Mater című művét. A középkori költemény Jézus édesanyjáról szól, aki keresztre feszített fiát siratja. A művet előadhatja kétszólamú női kar, de két szólóénekes is. Hangversenyünkön az utóbbi változat hangzik el.

Kolonits Klára Kossuth-díjas művész, az Állami Operaház kamaraénekese. Repertoárja több, mint húsz szopránszerepet tartalmaz, főleg Mozart, Verdi és Erkel operáiban. Meláth Andrea Liszt-díjas, érdemes művész, a Magyar Állami Operaház magánénekese. 21 operaszerepét tartják nyilván, a legtöbbször Bartók A kékszakállú herceg vára Judit szerepét énekli, amellyel fellépett Palermóban, Stuttgartban és Kanadában is. 2013 óta a Zeneakadémia tanszékvezető tanára.

MŰSOR
Joly Braga Santos: Nocturno
Villa-Lobos: Bachianas Brasileiras No.1, 5
Pergolesi: Stabat Mater

KÖZREMŰKÖDIK
Kolonits Klára - szoprán
Meláth Andrea - alt

VEZÉNYEL
José Eduardo Gomes

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Ajánló


Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel