Program


Adventi koncert a Kispesti Vegyeskar-Gyöngyvirág kórussal

Adventi koncert a Kispesti Vegyeskar-Gyöngyvirág kórussal

A KMO Művelődési Központ ad otthont több mint húsz éve a kórus csütörtöki próbáinak, így „itthon” vannak az intézményben. Évek óta hagyomány már, hogy a KMO-ban az adventi időszakban egy nagyon szép adventi koncerttel teszik még meghittebbé az ünnepvárást. Az 53 éve alakult kórus ezen napra meghitt karácsonyi dalokkal készül.

Aktuális előadásokADVENTI KONCERT
Kispesti Vegyeskar- Gyöngyvirág Kórus ünnepváró koncertje
Művészeti vezető: Borhy Csilla

Az ifjabb Somorjai József által 1970-ben alapított Kispesti Vegyeskar-Gyöngyvirág – korábban Gyöngyvirág Kamarakórus – 2020-ban töltötte be fennállásának 50. évfordulóját. Borhy Csilla 2000-ben vette át a szakmai irányítást.

A kórus az eltelt öt évtized alatt mindig igyekezett megőrizni saját, egyéni arculatát. Zenei repertoárjuk kiterjed majd minden korszak zenei stílusára, a gregorián dallamoktól a jazz világáig.

Megalakulása óta a kórus részt vett számos magyar és külföldi kórusversenyen, fesztiválon, valamint kórustalálkozón, többek között Sopronban, Pécsett, Sárospatakon, Egerben, Keszthelyen, Békéstarhoson, Nyíregyházán, Skóciában, Németországban, Franciaországban, Wales-ben, Dániában, Svédországban, Erdélyben, Olaszországban, Svájcban, Lengyelországban, Macedóniában, Szlovákiában, Horvátországban, Prágában, Kárpátalján, a Vajdaságban, Bécsben  és a  2015-ös  pécsi  Európa  Cantat-on.

A vegyeskar zenei sokszínűségét bizonyítja, hogy például egyházzenei kórusversenyen és Nemzetközi Kórusversenyen jazz kategóriában is ARANY fokozatot kapott a szakmai zsűritől. 2004, 2010, valamint 2016-ban Hangversenykórus, 2013 és 2022-ben Fesztiválkórus  minősítést  érdemelt  ki.

A kórus közreműködött a „Miss Saigon”, „Dorian Gray”, valamint a „Cigányszerelem” produkciók zenei anyagának felvételében.  Ugyanakkor szerepelt egy nagy Gershwin koncerten, részt vett Carl Orff: Carmina Burana című művének többféle tolmácsolásában, és egy nagyszabású Kodály-koncerten. A kórustagok felfedezték a világ zenei örökségének egyik különleges részét, a latin-amerikai zenét, amikor egy argentin Mária passiót énekeltek.

Mindezek mellett számos jelentős templomi koncerten vettek részt (Szent István Bazilika, Pannonhalmi Apátság, Mátyás-templom).

2018-ban a Kispesti Önkormányzat a magyar kultúra napja alkalmából - kiemelkedő közművelődési tevékenységéért – kitüntetést adományozott a kórusnak.

Ajánló


2016-ban pályafutása első magyarországi koncertjét Veszprémben adta, most pedig 8 év után ismét visszatér a királynők városába Gregory Porter amerikai…

Idén Kálmán Imre és Huszka Jenő népszerű dallamaiból nyújtunk át egy csokrot a közönségnek népszerű operettszólisták előadásában. A koncertet Lendvai…

Közreműködők: MOLNÁR PIROSKA, PÁSZTOR ERZSI, HERNÁDI JUDIT, ESZTERGÁLYOS CECÍLIA, VITRAY TAMÁS, SZACSVAY LÁSZLÓ, RUDOLF PÉTER, JORDÁN TAMÁS, GÁLVÖLGYI JÁNOS, STOHL…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!Készítette: NeoSoft
Fel