Program


ALOHA HAWAI'I | TÁNCSZÍNHÁZI ELŐADÁS

ALOHA HAWAI'I | TÁNCSZÍNHÁZI ELŐADÁS

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 25. szombat, 19:00

Méltóságteljesen hömpölygő lávafolyammal és végtelen óceánnal együtt hullámzó, táncszínházi előadás. Hawai’i kultúrájának, természeti kincseinek és összhangot sugárzó légies táncainak varázslatos világában történő tudományos és misztikus utazás egyszerre.

Az előadás, a Hawai’i-szigetek kulturális értékeit, életszemléletét, ősi tanításait szeretné megismertetni a magyar közönséggel, a hawai’i hula tánc összetett és kifejező mozdulatain keresztül.

A (színpadi produkció) előadás táncok, videó installációk és narráció együtteséből áll. Minden egyes tánc egy-egy ősi történetet jelenít meg, melyben a gesztusok, lépések jelentéstartalma kiemelt fontossággal bír, a dalok szövegeihez kapcsolódik.

A hawai’i hitrendszerben a természeti jelenségeket emberi tulajdonságokkal ruházzák fel. A táncosnők a női lét különböző aspektusait jelenítik meg. A vulkánban élő elemi erőt, a tűz istennő képében; az anyát, akiből a szigetek születnek; a hegycsúcsot betakaró hó istennőjét, aki elfogadja, hogy elzártan, magányosan él.

Az előadás egy távoli, egzotikus szigetvilágba repít. A Csendes-óceánból gyöngysorként kiemelkedő Hawai’i Szigetek természeti szépsége egyedülálló. A partokat hatalmas hullámok mossák vissza az óceánba, miközben a szárazföldet a világ egyik legnagyobb aktív vulkánja építi folyamatosan. Itt az ember rövid időn belül trópusi melegből havas hegycsúcsra, száraz és kietlen kősivatagból esőerdőbe érkezhet. A Hawai’i szigetek őslakosai a természettel való teljes harmóniában éltek. Mára nyelvük kihaló félben, és hagyományaikat a feledés veszélye fenyegeti.

Tradicionális táncaikban megőrzött hagyományaik, és az ezekhez kapcsolódó ősi történeteken keresztül feltáruló világ, a mai kor emberének is értékes útmutatóként szolgálhat.

Az előadás minden korosztály által megtekinthető.

Résztvevők és közreműködők:

Aloha Társulat és Tánccsoport

Táncosok: Balogh Éva, Balogh Margit, Gyenes Tímea, Szabó Nikolett

Narrátor: Tamási Zoltán és Tamási Valentin

Videó installáció: Tamási Leonárd

Jelmeztervező: Gyenes Tímea

Író, rendező: Balogh Margit

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel