Program


Alul semmi (1997) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

Alul semmi (1997) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

Kétségtelen, hogy a 20. század végére éppen az vált központi kérdéssé, hogy a termelés kiszervezése, a bányák és gyárak bezárása milyen következményekkel jár. Peter Cattaneo filmjében hat, állását vesztett acélgyári munkás átképzi magát: vetkőző táncosnak.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 9. hétfő, 19:00

Alul semmi (The Full Monty; 1997)


Angol nyelven, magyar felirattal.
A vetítést megelőző és az azt követő beszélgetés magyar nyelven zajlik.

Házigazda: Réz András

Manapság errefelé már elég ritkán beszélünk a munkásosztályról. A brit filmesek számára azonban a kétkezi munkások, a kékgallérosok mindig is fontosak voltak. Érthető: a történetmesélés hagyományaiban mélyen gyökerezik a társadalmi felemelkedés, a mobilitás kérdése. Kétségtelen, hogy a 20. század végére éppen az vált központi kérdéssé, hogy a termelés kiszervezése, a bányák és gyárak bezárása milyen következményekkel jár. Peter Cattaneo filmjében hat, állását vesztett acélgyári munkás átképzi magát: vetkőző táncosnak.

Nem úgy festenek, mint a Chippendale-fiúk, de nagy úr a szükség. Ennek ellenére - vagy talán éppen ezért - egyre népszerűbbek lesznek. Mint ahogy a film is megdöbbentően népszerű lett. A három és fél millió dollárból készült film 250 milliót hozott a mozikban, sorra söpörte be a díjakat, végül musical és színdarab is lett belőle. Joggal feltételezhetjük, hogy a nézők nem a bujának kevéssé mondható férfitestek kedvéért váltottak rá jegyet. De akkor mitől lett világsiker ez a keserédes kisrealista komédia? Hiszen hőseink vágyai nem nőnek az égig. Gyerektartást kell fizetni, jó lenne, ha nem derülni ki, hogy kirúgták őket… Szóval ez nem a déltengeri szigetek, jachtok, villák és luxusautók története. Az Alul semmi azoknak a filmeknek a rokona, amelyek szereplői vesztes pozícióból, a reménytelenségből kell, hogy visszaküzdjék magukat. És valljuk be, ezek szerethető történetek, tele apró emberi vágyakkal, erényekkel és sutaságokkal. És a „nem adom fel!” lelkesedésével.

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

MŰSOR: BRAHMS: d-moll zongoraverseny, op. 15 SOSZTAKOVICS: 10. szimfónia, op. 93 Elisabeth Leonskaja zongora Vezényel: Keller András

Ajánló


A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab…

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel