Program


Alexei Volodin zongoraestje, MVM Koncertek – A Zongora – 2020

Alexei Volodin zongoraestje, MVM Koncertek – A Zongora – 2020

Haydn: Esz-dúr szonáta, Hob. XVI:49,
Beethoven: Esz-dúr szonáta, op. 31 no. 3 ***
Chopin: cisz-moll polonéz, op. 26/1, Fisz-dúr noktürn, op. 15/2, Barcarolle, op. 60, 4 etűd, b-moll scherzo, op. 31

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 11. szerda, 19:30

Alexei Volodin korunk egyik legkiemelkedőbb és legvirtuózabb zongoristája, játékára két kulcsszó jellemző leginkább, a határtalan kreativitás és a mély filozofikusság. Tehetsége minden műfajban és minden zenei korszakban megmutatkozik. Repertoárján Bachtól Gerscwinig minden nagy zeneszerző műve megtalálható. 1977-ben Leningrádban született, majd a moszkvai Zeneakadémián tanult, ahol kitűnő eredménnyel diplomázott. 2001-ben a Como tó partján lévő Nemzetközi Zongora Akadémián szerzett posztgraduális diplomát. A világhírnév felé Anda Géza nevével fémjelzett a szakma által igen elismert versenygyőzelmével indult meg 2003-ban. Azóta is folyamatosan úton van, ünnepelt előadóművészként, koncertezik. Visszatérő fellépő az amszterdami Concertgebouw-ban, a zürichi Tonhalléban, a londoni Wigmore Hall-ban a New York-i Lincoln Centerben, a párizsi Salle Pleyelben, Barcelonában a Palau de la Musicában, vagy Bécsben a Konzerthaus-ban, a milánói Scalában és hosszasan sorolhatnánk még a helyeket ahol játékával évről évre lenyűgözi a rajongó közönséget. Számos alkalommal vállal közös fellépést olyan világhírű zenekarokkal, mint a New York-i Filharmonikusok, a Londoni Szimfonikus Zenekar, a Japán Filharmonikusok, vagy akár az Orosz Állami Zenekar. Többször hallható volt olyan prominens zenei fesztiválokon is, mint a Rocque d'Antheron, a Folle Journée, a Ruhr Fesztivál, vagy a világhírű Verbieri Jazz Fesztivál. A hazai közönség is számos alkalommal élvezhette előadását.

A hangversenysorozat névadó szponzora az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.

Ajánlatunk


Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

Pohl Mihály és Erős Attila 2024-ben ünnepli 70. születésnapját. A két legendás zenész zenekara ünnepi nagykoncertet ad április 6-án az Aréna Savariában.

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel