Program


ART Collector Workshop - Bérlet

ART Collector Workshop - Bérlet

A műtárgy.com és az Art Advisory Budapest elindítja ART Collector Workshop képzését, amelyen a gyűjtők, műtárgyvásárlók a legfontosabb gyakorlati tudnivalókat sajátíthatják el a szakma legjobbjaitól.

ART COLLECTOR Workshop

A műtárgy.com és az Art Advisory Budapest elindítja ART Collector Workshop képzését, amelyen a gyűjtők, műtárgyvásárlók a legfontosabb gyakorlati tudnivalókat sajátíthatják el a szakma legjobbjaitól: megtudhatjuk milyen előkészületek szükségesek az aukción és a galériában történő vásárláshoz; milyen szempontok szerint őrizzük meg és tartsuk nyilván gyűjteményünket, a műtárgyvásárlás során milyen befektetési szempontokat kövessünk? Hogyan állapítsuk meg az alkotás kvalitását, hogyan szűrjük ki a hamisítványokat? Egy gyakorlott műgyűjtőtől megtudhatjuk, a „mindennapi műgyűjtés” legizgalmasabb kérdéseit. Szakértői szemmel járjuk végig a Gallery Weekend Budapest kortárs galériáit, az interaktív vezetés során megismerjük a kortárs művészek klasszikusait, felfedezzük a fiatal tehetségeket.

A kis létszámú alkalmak első részében interaktív előadást hallhatnak a résztvevők, a szünetekben networkingre, véleménycserére nyílik lehetőség. Minden alkalom második felében az előre megkapott, gyakorlati felkészítő feladatokat beszéljük meg közösen, és minden egyéni kérdésre is választ kapunk.

Időtartam: 120 perc/alkalom

Kinek szól a képzés?
- gyakorlati műtárgypiaci tudást keresőknek
- műtárgyvásárlóknak
- gyűjtőknek
- műtárgybefektetőknek

Korábbi résztvevők mondták:
„Profi cég minőségi előadásokkal hiteles, szakértő előadókkal.”
„A műtárgyvásárlás, műtárgybefektetés iránt érdeklődőknek kiváló belépő pont, érdekes előadásokkal, témákkal, hasznos tanácsokkal, lelkes és profi szervezőkkel.”
„Olyanoknak ajánlanám a képzést, akik szeretnének bennfentes információkhoz jutni, párbeszédes formában tanulni, új ismereteket megszerezni, megvitatni.”

Március 2.
Létezik-e recept a sikeres műtárgyvásárláshoz?
Előadó: dr. Emőd Péter - művészeti újságíró, műtárgypiaci szakértő

Március 7.
Kortárs galéria séta

Március 9.
A festmények gyakorlati megközelítése - Milyen elvek és gyakorlatok alapján határozzuk meg egy festmény eredetét, kvalitását?
Előadó: Hargitay D. Dávid - művészettörténész, festménybecsüs

Március 16.
Fejlődni emberi dolog - Hányféle úton válhatunk műtárgyvásárlóból gyűjtővé?
Előadó: Ébli Gábor, esztéta, 2006 óta a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen tanít. A Design- és művészetmenedzser mesterképzés szakfelelőse.

Március 23.
Te mit választanál? - Kérdések és döntések a kortárs műgyűjtésben
Előadó: Spengler Katalin, műgyűjtő

Március 30.
Befektetési szempontok a műtárgyvásárlás során - Hogyan tájékozódjunk az árakról vásárlás előtt, illetve a gyűjtemény építése során?
Előadó: Kollmann Szilvia – közgazdász-művészettörténész, ügyvezető műtárgy.com

További információk: www.artadvisory.hu

Készítette: NeoSoft
Fel