Program


Áthallások - Farkas Gyula emlékkoncert

Áthallások - Farkas Gyula emlékkoncert

Áthallások jubileumi koncertsorozat
70 éves a Magyar Állami Népi Együttes
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 10. péntek, 19:00

Farkas Gyula emlékkoncert

Koncertünkkel Farkas Gyulára, a Magyar Állami Népi Együttes alapító tagjára emlékezünk, aki 1950-60 között a társulatban folytatta zenei és művészeti tevékenységét. 1952-ben megalapította a Rajkó Zenekart, melynek karmestere és művészeti vezetője volt egészen haláláig, 1990 májusáig.

Nagy klasszikus zeneszerzők (Liszt Ferenc, Kodály Zoltán, Bartók Béla) műveit hangszerelte cigányzenekarra. Ezzel olyan egyedi hangzásvilágot alakított ki, amit világszerte elismernek és csodálnak a mai napig. Kimagasló zenei ízlésének és hangszerelésének köszönhetően a cigánymuzsikát az éttermek szűkös tereiből a világ nagy színpadaira emelte, melyben a magyarság és a cigányság kultúrája és történelme egy húron szólalt meg, elkápráztatva a hallgatóságot.

Zenei szerkesztő: Radics Ferenc

 

Előadja: Magyar Állami Népi Együttes zenekara

 

Szólót énekel: Lugosi Katalin m.v.

 

Vendégként közreműködik:

Baranyi Zoltán, Buday Sándor, Dani János, Danyi Lőrinc, ifj. Szomora Pál, Kovács Károly, Lázár Gyula, Lukács Csaba, Puka Károly, Suki Antal, Szomora Pál, Szomora Zsolt, Toldi József

Zenekarvezető: Radics Ferenc

 

Művészeti vezető: Pál István Szalonna

 

Együttesvezető: Mihályi Gábor

 

 

Ajánlatunk


A két test és egy lélek egyesüléséről szóló Non Solus, majd a föld és az emberiség kapcsolatát ábrázoló My Land után a világhírű magyar újcirkusz-társulat új produkcióval jelentkezik. A Solus Amor a megelőző kettő szerves folytatása, a trilógia záróköve.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 37 éve állít emléket az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak, a középkori Európa egyik legfontosabb eseményének.

Ajánló


Hazánk egyik legnépszerűbb rapper duója Majka & Curtis 2022. július 24-én, első alkalommal lép fel a Tokaj Fesztiválkatlan nagyszínpadán!

Gótikus musicalként szokták emlegetni ezt a különleges zenei ínyencséget. Robert Louis Stevenson klasszikus rémregényének színpadi adaptációja egyaránt szól a bennünk…

Mozart: Requiem Händel: Halleluja

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!


Készítette: NeoSoft
Fel