Program


Avishai Cohen Trio

Avishai Cohen Trio

Az izraeli születésű Avishai Cohen nevéhez fűződik a 21. század egyik legelismertebb jazzalbuma, a 2008-as Gently Disturbed, a nagybőgős pedig már háromszor is elvarázsolta a Müpa közönségét. Az általa vezetett trió aktuális felállásában az azeri zongorista, Elchin Shirinov nemcsak a legfrissebb Cohen-stúdiólemezről, a 2019-es Arvoles-ről lehet ismerős, de magyar zenészekkel való együttműködéséről úgyszintén.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 8. szerda, 20:00

 

Avishai Cohen közmegegyezés szerint a nagybőgő egyik kortárs zsenije, aki koncertezett Chick Coreával, Bobby McFerrinnel vagy épp Herbie Hancockkal. Saját stílusát és lemezeit az általa sikerre vitt, hatására a fősodorba került közel-keleti (arab, zsidó) és andalúz elemekkel, valamint nagyon komplex ritmikával dúsított jazz jellemzi. Változó felállású triója 2008-ban jelentette meg a kultstátuszú Gently Disturbed albumot, jelenlegi zongoristáját, az 1982-es születésű Shirinovot pedig ismerhetjük egy magyar vonatkozású kiadványról is: 2017-ben Dés Andrással, Fenyvesi Mártonnal és Szandai Mátyással zenélt a Maiden Tower című remek albumon. Az aktuális dobos szintén izraeli tehetség, és már a 21. század gyermeke: Roni Kaspi jelenleg a Berklee-n tanul ösztöndíjjal, Cohennel először az online térben játszottak együtt, ez vezetett az első közös koncertekhez 2020 őszén. A három zenész közötti interakció nagy érzelmeket képes megjeleníteni, az Arvoles lemez anyaga mellett ezt a terebélyes Avishai Cohen-életmű régebbi darabjaival is bizonyítják majd. Sőt, Cohen 2021-es Two Roses című legújabb, a Göteborgi Szimfonikusokkal közös albumáról is hallhatunk majd kompozíciókat.

Avishai Cohen Trio:

nagybőgő
Avishai Cohen
zongora
Elchin Shirinov
dob
Roni Kaspi

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel