Program


Az élet nagyszerűbb, mint a legendák - VIII. Keresztény Színházi Fesztivál
6

Az élet nagyszerűbb, mint a legendák - VIII. Keresztény Színházi Fesztivál

Egy rendkívül látványos előadás készült a lengyel történelem izgalmas időszakáról.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 1. szerda, 19:00

VIII. Keresztény Színházi Fesztivál
Fővédnök: Böjte Csaba

Teatr A: Az élet nagyszerűbb, mint a legendák

Lengyel nyelvű előadás, szcenírozott magyar szinkrontolmácsolással

 

„Minden egyénnek, minden nép minden egyes nemzedékének újra meg újra meg kell küzdenie a hitéért úgy, mint Jákobnak az Isten angyalával. Isten fiatal. Övé a jövő.”

Mindszenty József

A lengyel Teatr A Színház alapvetően bibliai témákat, egyházi személyiségek-, szentek életét dolgozza fel összművészeti előadásaiban. Az Újszínház misztérium musicaleknek nevezte el darabjaikat. A kedves műfaji névadó nem véletlen, hiszen a tradicionális lengyel folk-, az európai klasszikus- és a kortárs elektronikus zene ötvöződik előadásaikban, innovatív koreográfiákkal, prózai jelenetekkel, sőt a videotechnika is hangsúlyos szerepet kap látványos produkcióikban.

 A most látható előadás főszereplője Stefan Wyszyński bíboros, hercegprímás sorsában, üldöztetésében, lelkületében, történelmi szerepében és tiszteletében párhuzamba állítható a magyar Mindszenty József bíboros, hercegprímás alakjával. Az 50-es évek eseményeinek kontextusát érzékeltető, hiteles történelmi dokumentumokat felvonultató darab, elsősorban a bíboros börtönjegyzeteire épít, emléket állítva humanitásának, hitének. A tavaly boldoggá avatott bíboros bebörtönzésének 60. évfordulójára készített előadást, utcaszínházi formájából a fesztivál kedvéért adaptálta a Teatr A az Újszínház színpadára.

Játsszák:

Angelika Chirowska, Małgorzata Grund-Bismor, Magdalena Kocur, Grażyna Styś, Marcin Dzwonowski, Marek Stecko, Leszek Styś

Magyar hangok: Orosz Csenge és Viczián Ottó

Szinkrontolmács: Trojan Tünde

Ajánlatunk


vígjáték két részben

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel