Program


Az én házam - kortárs tánc -

Az én házam - kortárs tánc -

Az előadás az egyes művészeti formák kapcsolódásait is kutatja, és olyan kérdéseket jár körül, hogy hol van a helyünk a saját házunkban; otthonosan érezhetjük-e magunkat a saját testünkben; és hogyan válik környezetünk labirintussá?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. július 18. szombat, 20:00

Mészöly Andrea: Az én házam
táncfantázia

Az én házam az én testem. Néha egy végtelen útvesztő.
Egy zűrzavaros nyüzsgés. Számtalan reflexió.
Egy forgolódás - amiben állok, anélkül, hogy elindultam volna.
Egy út, egy bizonytalan karambol a sötétben, egy kapcsolódás.

Az Én házam című előadás fókusza a Test, a különböző adottságú test. A Test, mint egy információkat felvevő, tükröző és emlékező objektív, ami lehet egyszerre személyes és pártatlan is.
Az én házam az én váram. Az én testem az én csatornám.
A színpadon - saját képességeink mentén, mozgással, szavakkal, képekkel - létrehoztunk egy közös „figyelmi” teret. Ebben a térben kiéleződnek a fizikum korlátai, megjelennek az individuum útvesztői, saját egyediségünk és küzdelmeink.

Előadók, alkotótársak: Bakó Tamás, Bruckner Csaba, Kövesdi László

Koreográfus, rendező: Mészöly Andrea
Videóanimáció: Duliskovich Bazil
Zene, videó: Bényi Gergő
Fény: Nagy Zoltán
Fotó: Mészáros Csaba
Vers: Pilinszky János - Gizgaz

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap Táncművészet Kollégiuma, Műhely Alapítvány, BME Rajzi és Formaismereti Tanszék, SIN Kulturális Központ, ArtMan Egyesület

Ajánlatunk


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel