Program


Az ezerarcú műtárgy - A keleti szőnyegek múltja és jelene

Az ezerarcú műtárgy - A keleti szőnyegek múltja és jelene

Az előadás átfogó képet nyújt az elmúlt 2000 év szőnyegkészítéséről. Megtudhatjuk, melyek a ma ismert legrégebbi, legdrágább és a leghíresebb keleti szőnyegek.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 3. csütörtök, 18:00

2019.10.03   
A keleti szőnyegek múltja és jelene – Az ezerarcú műtárgy előadássorozat
Szőnyegtörténeti kalandozás az ókortól napjainkig

Az előadás átfogó képet nyújt az elmúlt 2000 év szőnyegkészítéséről. Megtudhatjuk, melyek a ma ismert legrégebbi, legdrágább és a leghíresebb keleti szőnyegek. Kalandozásunk során Közép-Ázsia romvárosaiból Perzsia palotanegyedein át eljutunk egészen Erdélyig, ahol a protestáns erődtemplomok által évszázadok óta őrzött szőnyegeivel ismerkedhetünk meg. Az előadáson szó esik ezen textíliák különleges funkciójú, szokatlan anyagú és rejtélyes díszítettségű példányairól is.

Előadó: Görbe Márk

A Műtárgyak Éjszakáján már számos alkalommal bepillanthatunk a műtárgyak izgalmas és sokszínű világába. A Műtárgyak Éjszakája Extra keretén belül induló előadássorozatunk minden alkalmán egy-egy műtárgy típust helyezünk fókuszba, amelyeket a szakma kiválóságai mutatnak be nekünk és közösen bepillantást nyerhetünk a műhelytitkokba is.

További információk és a sorozat részei mutargyakejszakaja.hu weboldalon megtalálhatóak.

Ajánlatunk


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel