Program


Az ezerarcú műtárgy - A kerámiától a porcelánig

Az ezerarcú műtárgy - A kerámiától a porcelánig

Az alapanyagok széles skálájával lehet dolgunk. Az előadás többek között az anyagféleségek közötti eligazodásban segít, valamint bepillantást nyújt a különböző műhelytitkokba.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 12. csütörtök, 18:00

Az ezerarcú műtárgy
2019.09.12   
A kerámiától a porcelánig – Az ezerarcú műtárgy előadássorozat

Miből készült a kezünkben tartott műtárgy? 
A különböző anyagféleségek meghatározása, a kerámiától a porcelánig.
Törékeny tárgyakkal foglalkozó szakemberek, gyűjtők, befektetők, kíváncsi érdeklődők gyakran találkoznak azzal a kihívással, hogy szavakkal szükséges leírni egy műtárgyat. A forma-funkció (váza, kaspó, kisplasztika stb.) meghatározása után a mű anyagát kell szemügyre vennünk: cserép, pirogránit, keménycserép, porcelán stb. És ha tegyük fel porcelán az alapanyag, akkor milyen porcelán: lágyporcelán, keményporcelán, porcelánfajansz stb.
Az alapanyagok széles skálájával lehet dolgunk. Az előadás többek között az anyagféleségek közötti eligazodásban segít, valamint bepillantást nyújt a különböző műhelytitkokba.

Előadó: Vaja László


A Műtárgyak Éjszakáján már számos alkalommal bepillanthatunk a műtárgyak izgalmas és sokszínű világába. A Műtárgyak Éjszakája Extra keretén belül induló előadássorozatunk minden alkalmán egy-egy műtárgy típust helyezünk fókuszba, amelyeket a szakma kiválóságai mutatnak be nekünk és közösen bepillantást nyerhetünk a műhelytitkokba is.

További információk és a sorozat részei mutargyakejszakaja.hu weboldalon megtalálhatóak.

Ajánlatunk


zenés játék két részben

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Ajánló


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel