Program


Balázs János zongoraestje - MVM Koncertek - A Zongora

Balázs János zongoraestje - MVM Koncertek - A Zongora

A Cziffra-évfordulóhoz kapcsolódó világkörüli koncertsorozata után újra Budapesten, a Zeneakadémia Nagytermében ad szólóestet Balázs János zongoraművész.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 24. hétfő, 19:30

Október 24-én Balázs János hangversenyével folytatódik az „MVM Koncertek – A Zongora 1-ben”- sorozat a Zeneakadémia Nagytermében. A Kossuth-díjas zongoraművészt már jól ismeri a közönség magas szintű zongoratechnikájáról, mély zenei gondolkodásmódjáról, széles repertoárjáról és improvizációs képességéről. Különleges tehetségének köszönhetően koncertjei hosszú évek óta jelentős eseményei a hazai és nemzetközi zenei életnek.
A művész legújabb, ImprovisArt című lemezével New Yorkban elnyerte a Music International Grand Prix első-, valamint közönségdíját is. Az albumot a művész egyedülálló módon átiratokból állította össze, ezzel is tisztelegve Cziffra György munkássága előtt. Itthon számos koncert mellett országszerte az MVM által életre hívott, közkedvelt MVM ZENERGIA című nagyszabású klasszikus zenei esemény kiemelt fellépője volt, több tízezren követték a jelentős koncertet a budapesti helyszínen élőben és a vidéki nagyvárosok kiemelt pontjain online. Szintén nagyszabású, többezer fős koncerteken ünnepelték a művészt többek között Varsóban, Isztambulban, illetve több olasz városban ebben az évben. Október elején a Róma melletti pápai nyári rezidencián, a Castel Grandolfó különleges történelmi tereiben adott koncertet.
Október 24-ei műsorán eredeti Bach, Ravel, Liszt művek és saját, valamint Liszt és egyéb átiratok egyaránt elhangzanak, illetve szerepel műsoron Dubrovay László Faust parafrázisa, amely Balázs János előadásában már lemezen is megjelent a szerző zongoraműveinek összkiadásában. A Zongora 1-ben sorozat koncertjei egyrészesek, tehát szünet nélkül hallhatóak a művek. November 9-én a Müpában folytatódik az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat Alekszandr Gavriljuk hangversenyével.

2022. október 24. (hétfő), 19:30 óra – Zeneakadémia Nagyterem
Balázs János zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”

Műsor:
C. P. E. Bach: Cantabile, H. 245
Ravel: Pavane egy infánsnő halálára
Albeniz–Balázs: Tangó
Liszt: Spanyol rapszódia
Schubert–Liszt: Valse caprice, no. 6
Schubert–Tausig–Balázs: Katonainduló
Dubrovay: Faust-parafrázis
Ravel: Le gibet
Liszt: 1. Mefisztó-keringő

Balázs János egyike a legkeresettebb és legsikeresebb zongoraművészeknek, a világ neves koncerttermeinek állandó szereplője. Azon kevés művészek közé tartozik, akit a közönség szeretete és a szakma elismerése egyaránt körülvesz. Olyan neves művészekkel koncertezett, mint Mischa Maisky, Vásáry Tamás, José Cura, Rost Andrea és Várdai István. A Kossuth-, Liszt-, Prima-, Gramofon-díjas Érdemes művész 16 éves kora óta része a hazai koncertéletnek – ekkor nyerte meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyt, melyet az egyetem befejezéséig további 5 jelentős versenyen aratott győzelem – közte a Cziffra zongoraverseny – és számos díj követett. 2013-ban 19 ország művészei közül az Európai Koncerttermek Szövetsége neki ítélte a Rising Star díjat. A Snétberger Központ tanára. 2017-ben a Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti-díjjal tüntette ki, munkásságát a lengyel állam is kitüntetéssel ismerte el. Már 5 éve a Virtuózok című tehetségkutató műsor és a legutóbbi Cziffra verseny zsűritagja. Elhivatottan építi a jövő koncertközönségét: Gyerekeknek tartott ingyenes koncertjeit több mint tízezren látogatták. Éveken keresztül főszereplője volt a Bazilika előtt rendezett MVM ZENERGIA koncerteknek, itt is sok ezer ember számára szerzett maradandó zenei élményt. 2016-ban klasszikus zenei fesztivált alapított, melyet példaképe, Cziffra György szellemi hagyatékának ápolására ajánlott fel. A fesztivál kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek támogatására, mesterkurzusokkal és magas pénzjutalommal járó díjakkal segíti a pályájuk elején álló művészeket. Önálló bérletei, a „Balázs János 3 arca”, „A Zongora 3 arca”, a „ZongOpera” is teltházzal és osztatlan sikerrel zárultak. Virtuóz játéka, magasszintű zongoratechnikája mély zeneiséggel párosul, különleges képessége van arra, hogy játékával megszólítsa a közönséget.

Ajánlatunk


Ajánló


Szeretnénk benneteket meghívni a 2024. március 23-án, szombaton megrendezésre kerülő 3 vetítéses animációs film rendezvényünkre. Találkozhatsz kedvenc videósaiddal is, ott…

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel