Program


Balog József és Érdi Tamás zongoraestje
2

Balog József és Érdi Tamás zongoraestje

A 18-19. században a négykezes zongorajáték számított a házi muzsikálás legelterjedtebb formájának. Ahol akadt két billentyűs hangszer, ott kétzongorás kamarazene is megszólalt - ennek repertoárja szintén a bécsi klasszika korában kezdett kibontakozni. Ezen az estén mindkét műfajból hallhatunk különleges szépségű alkotásokat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 19. vasárnap, 19:30

2020. január 19. vasárnap
19:30 — 22:00


    Mozart: D-dúr kétzongorás szonáta, K. 448
    Beethoven: D-dúr szonáta négy kézre, op .6
    Schubert: f-moll fantázia, D. 940
    Schubert: Katonainduló, D. 733, No. 1
    Mozart: Esz-dúr versenymű két zongorára, K. 365


Mozart, Beethoven, Schubert: szép és szinte jelképes, hogy éppen bécsi zeneszerzők és a klasszikus-kora romantikus korszak alkotói azok, akiknek művei a hangversenyen a négykezes és kétzongorás kamarazenét képviselik, hiszen ez a muzsika különlegesen erős szálakkal kapcsolódik a városhoz és annak 18-19. századi zenekultúrájához.
Balog József és Érdi Tamás egyidősek: mindketten 1979-ben születtek, a magyar zongoraművészek erős mezőnyében a középgeneráció gyakran fellépő, sokat foglalkoztatott képviselői. Mindkettejüket nagy hangszeres biztonság, fokozott zenei érzékenység és a kamarazene szeretete jellemzi - nem csoda, hogy ezúttal egyesítik erőiket, hogy megszólaltassák Mozart üde bájú négykezes és kétzongorás kompozícióit, Beethoven friss és energikus korai alkotását, valamint egy nevezetes remekművet, Schubert sejtelmes-tragikus hangvételű f-moll fantáziáját: az érett romantikus kifejezésmód előlegezését.
A műsort záró kétzongorás Mozart-versenyműben a két művészhez csatlakozó kamarazenekar, a Budapesti Vonósok 1977-ben alakult. A produkció karmestere, Farkas Róbert 1982-ben született, budapesti tanulmányainak befejezése óta - több mint egy évtizede - Berlinben él és dolgozik.

Vezényel:  Farkas Róbert
Közreműködik: Budapesti Vonósok (művészeti vezető: Botvay Károly)

Ajánlatunk


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Ajánló


Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel