Program


Bencs estek: Karinthy-est: Elmondom hát mindenkinek

Bencs estek: Karinthy-est: Elmondom hát mindenkinek

Emlékezés Karinthy Frigyesre
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 29. csütörtök, 17:00

„Ez a marha volt közöttünk az egyetlen zseni” – mondta Kosztolányi Dezső barátjáról. A VIDOR Fesztivál alkalmi társulata a Bencs Villa impozáns díszletei között ezt a „marhát”, illetve ezt a zsenit igyekszik felmutatni munkáinak segítségével. Szándékunk az, hogy ne csak a humoristáról, kabarétréfák, s a Tanár úr kérem szerzőjéről beszéljünk, hanem villantsuk fel e káprázatos szellemi teljesítményű alkotó kevéssé ismert arcát is. Ismerjük meg a költőt, a regényírót, a gondolkodót, a műfordítót, a természettudományokat s a humán kultúrát egységben látó, színészi adottságokkal is rendelkező homo ludenst. Tegyünk egy
feledhetetlen utazást e páratlan koponya körül! Gyűjtsünk címszavakat az el nem készült nagy enciklopédiához, hogy meghallhassuk, mi az, amit nem mondhatott el senkinek, de elmondott hát mindenkinek.

Közreműködik
Pregitzer Fruzsina Jászai Mari-díjas színművész és István István színművész

A program moderátora: KOVÁTS DÉNES
Szerkesztette és rendezte: KARÁDI ZSOLT

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

Ajánló


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel