Program


Berlioz: Requiem / MINDENSZENTEK / ÜNNEPEK ÉS ORATÓRIUMOK

Berlioz: Requiem / MINDENSZENTEK / ÜNNEPEK ÉS ORATÓRIUMOK

Vannak a klasszikus zene történetében különlegesen nagy előadóapparátusú, tágas hangzó teret igénylő művek, melyek a Müpa megnyitása előtt soha nem szólalhattak meg méltó körülmények között Magyarországon. Ilyen Mahler II. és VIII. szimfóniája, Richard Strauss Alpesi szimfóniája, Schönberg Gurreliedere - és ilyen Berlioz Te Deuma, valamint Requieme.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 1. kedd, 19:30

Utóbbi műfajának valaha született legnagyobb szabású képviselője. Izgalmas lesz a rendkívüli alkotást kompromisszumoktól mentes tolmácsolásban hallani!

Berlioz kudarcokban bővelkedő pályáján a Requiem a siker fellélegzése. Csodával határos már az is, hogy olyan liturgikus szöveg megzenésítésére kap állami megrendelést, melynek megkomponálása régóta dédelgetett terve. Nehézségek persze ebben a történetben is akadnak: a megrendelést visszavonják, és egy időre a komponista emiatt nehéz helyzetbe kerül. Azután egy másik alkalom mégis ismét aktuálissá teszi a minisztériumi megbízatást, s így a mű 1837. december 5-én felcsendülhet a párizsi Invalidusok templomában - elsöprő sikerrel. Berlioz Requieme a halállal való találkozás monumentális drámája, hatalmas, romantikus vízió. Az előadóapparátus óriási: a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének terét három énekkar zengő hangja tölti be. A Nemzeti Filharmonikus Zenekart a magyar közönség régi ismerőse, a nagy kultúrájú és sokoldalú Howard Williams vezényli. A kiváló brit dirigens 1989 és 1993, majd 1996 és 2000 között a Pannon Filharmonikusok élén állt. A Requiem tenorszólistája, az angol Andrew Staples jeles operaénekes, aki előbb a Szent Pál Székesegyház kórusában énekelt, majd az Eton College falai között képezte magát. Repertoárja Händeltől Mozarton át Richard Straussig ível.

Műsor:
Berlioz: Requiem (Grand Messe des morts), op. 5

Vezényel: Howard Williams

Közreműködők:

tenor: Andrew Staples
Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)
Honvéd Férfikar (karigazgató: Riederauer Richárd)
Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Ajánló


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel