Program


Boldoczki Gábor, Szergej Nakarjakov és a Prágai Szimfonikus Zenekar / SZÓLISTÁK ÉS ZENEKAROK
2

Boldoczki Gábor, Szergej Nakarjakov és a Prágai Szimfonikus Zenekar / SZÓLISTÁK ÉS ZENEKAROK

A cseh közönség méltán büszke a közel kilencven éves Prágai Szimfonikus Zenekarra. Nyitottság, sokoldalúság és a hazai repertoár anyanyelvi ismerete jellemzi az együttest.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 13. szombat, 19:30

A felsoroltak mindegyikét bizonyítják a lengyel-orosz Andrej Borejko vezényelte koncertjükön, hiszen programjukon a Bécsben élő kortárs magyar szerző 2019-es alkotása, a török zongoraművész-komponista új kéttrombitás concertója és az érett Dvořák termésének varázslatos opusa, a VIII. szimfónia egyaránt megszólal. A koncert érdekessége, hogy egy estén találkozhatunk az évad zeneszerzőjének alkotásával és az évad művészének hangszeres játékával.

Igazi szenzációnak ígérkezik ez az este: Varga Judit - az évad zeneszerzője - darabja magyarországi bemutató, Fazıl Say kéttrombitás versenyműve pedig a világon először itt és most szólal meg. A Prágai Szimfonikusok élén az együttes pályafutása során többek közt olyan vezető karmesterek álltak, mint Jiři Bělohlávek vagy Serge Baudo. Boldoczki Gábor - az évad művésze - és Szergej Nakarjakov: a trombita két Paganinije, két lenyűgöző játékú világsztár, egyikük sem ismer lehetetlent hangszerén. Együttműködésük felejthetetlen élménynek ígérkezik. Varga Judit Budapest után a bécsi Zeneakadémián fejezte be tanulmányait, ma pedig ugyanott tanít, és immár több mint húsz éve az osztrák fővárosban él. Művei nemzetközi fesztiválokon szólalnak meg. Fazıl Say útja zongoraművészként hazájából, Törökországból a Nyugat nagy hangversenytermeibe vezetett, zeneszerzőként pedig a legismertebb művészek megrendeléseit teljesíti. A szentpétervári születésű Andrej Borejko a Lipcsei Gewandhaus Zenekarától a New York-i Filharmonikusokig a világ számos jelentős szimfonikus együttesét vezényelte már.

Műsor:

Varga Judit: Happy Birthday Major Ludwig - magyarországi bemutató
Fazil Say: Versenymű két trombitára és zenekarra - ősbemutató
Dvořák: VIII. (G-dúr) szimfónia, op. 88

Vezényel: Andrej Borejko

Ajánlatunk


Miért nem jó ötlet egy családi ünnepen beadni szeretteinknek, hogy születendő gyerekünket Hitlerről nevezzük el? Mert lehet, hogy elhiszik. Mert egy kis hazugság túl sok elhallgatott igazságot szabadíthat a nyakunkba. Mert kicsúszhat az irányítás a kezükből, és könnyen lehet, hogy nincs visszaút..

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel