Program


Botanikai illusztrációk workshop - Bibliai növények

Botanikai illusztrációk workshop - Bibliai növények

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 10. szerda, 18:00

A Bibliában szereplő növények között számos olyan szerepel, amelyek Magyarországon is fellelhetőek, de természetesen olyanok is, amelyek hazánkban nem őshonosak. Közös bennük, hogy szimbolikus jelentéssel rendelkeznek. Vajon mit üzennek? Mi a mirha és a tömjén? Mit jelképez a gránátalma vagy a füge? Milyen növényeket ettek Jézus idejében? Miből állt az utolsó vacsora? 

A workshopon a gránátalma virágát vagy termését festik meg a résztvevők. 

A botanikai illusztráció a növények formáinak, színének, textúrájának és részleteinek ábrázolását jelenti, amely egykor a növényfajok gyógyászati célú azonosításában segített. A rajzok a tudományt szolgálták, de ma már esztétikai értéket is képviselnek. A foglalkozások rövid bevezetővel kezdődnek, amelyben az ókortól napjainkig fellelhető gyógynövényekről, virágokról és egyéb növények ábrázolásáról, szimbolikájáról, gyógyításban betöltött szerepéről esik szó.

Majd a résztvevők a legendák nyomába erednek: kiderítik, hogy a gazdagon illusztrált 15. századi Voynich-kéziratot tényleg apácák rajzolták-e, vagy esetleg Leonardo egyik korai műve? Középkori gyógyszerkönyv vagy alkimista kézirat volt? Utánajárnak a botanikai rajzolás magyar vonatkozásainak és a hazai füvészkertekben is kalandoznak. Ezután megrajzolják, megfestik egy gyógynövény vagy virág képét.

A szükséges kellékeket - merített papírt, kartont, tűfilcet, ceruzát, akvarellfestéket, ecsetet - biztosítják számukra.

A workshopon elkészített alkotások hazavihetők.

Időtartam: 90 perc (30 perc bevezető és 60 perc alkotás)

Ajánlott korosztály: 14 éves kortól

Ajánlatunk


zenés játék két részben

Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi erotika, poénok, kacagás, happy end.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Brian Blade legendás amerikai jazzdobos (Chick Corea, Joshua Redman, Bill Frisell) Magyarországon is jól ismert, még popos körökben is az…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel