Program


Budapest Retro 2. - VárkertFeszt 2024

Budapest Retro 2. - VárkertFeszt 2024

Ünnepeljétek velünk az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi kulturális évadát a május 31-től június 2-ig tartó VárkertFeszt művészeti fesztiválunkon! A háromnapos rendezvénysorozaton izgalmas családi eseményekkel, fergeteges koncertekkel, irodalmi programokkal, tárlatvezetésekkel, workshopokkal és különleges gasztro-meglepetésekkel várjuk a kicsiket és a nagyokat a Várkert Bazárban.

Aktuális előadások



Fedezzétek fel a Duna budai oldalán fekvő épületegyüttest, amely a világ egyik legveszélyeztetettebb műemléke volt egykor, de ma már újra pezsgő kulturális szórakozóhely, különleges Neoreneszánsz kertjével Budapest ékköve.

1998-ban a Budapest Egyesítési emlékbizottság és a Magyar Filmintézet támogatásával készült el a Budapest retró – Életképek a 60-as 70-es évekből című film, amely kizárólag archív híradók és propagandafilmek felhasználásával igyekezett felidézni néhány momentumot a Kádár-korszak hétköznapjainak hangulatából. A sikeren felbuzdulva a stáb egy újabb négyrészes filmet készített.

1. A pesti üzlet 2. A pesti ünnep 3. A pesti nő 4. A pesti vasárnap

Az archív felvételek hol eredeti narrációval láthatók, hol pedig vendégszövegek mennek alattuk rádióhírek, politikai állásfoglalások vagy reklámszövegek formájában, ezáltal újabb jelentésrétegekkel ruházva fel őket.

rendező-producer: Papp Gábor Zsigmond,forgatókönyv: Tamási Miklós,

narrátor: Máté Gábor és Vallai Péter, vágó: Nagy Szilárd, szerkesztő: Kövesdi Péter,

Zenei munkatárs: Horváth Imre, Konzultáns: Kurutz Márton Bologna Film 2003

Esőnap nincs.

Tájékoztató eső, rossz időjárás esetére >>>

Ajánló


A Back to Black egy eleddig páratlan betekintést nyújt abba, hogyan vált Amy Winehouse egy csapásra híressé, és hogyan jelentette…

Robot Dreams francia animációs vígjáték, 102 perc, 2023 némafilm magyar felirattal

The Thin Red Line kanadai-amerikai háborús filmdráma, 171 perc, 1998 angol nyelven, magyar felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel