Program


Budapesti Vonósok és Baráti Kristóf - A 2020.május 3-i koncert pótlása - Akadémia bérlet II.
2

Budapesti Vonósok és Baráti Kristóf - A 2020.május 3-i koncert pótlása - Akadémia bérlet II.

A koncert első része Vivaldi és a játékos allúziók jegyében áll, Baráti Kristóf játéka pedig mindezeket felejthetetlen élménnyé avatja. Az est második felében a kvartett-irodalom egyik csúcsa, Schubert A halál és a lányka címen ismert vonósnégyese szólal meg, mely Gustav Mahler nevezetes átdolgozása óta a vonószenekarok legnemesebb erőpróbájának számít.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. március 16. kedd, 19:30

Budapesti Vonósok és Baráti Kristóf

Műsor:
A. Vivaldi: C-dúr concerto, RV 112
A. Vivaldi: e-moll hegedűverseny, „Il favorito – A kedvenc”, RV 277
F. Kreisler: C-dúr concerto Vivaldi stílusában
Wolt Péter: Tiszteletem Vivaldi Úr!

szólista: Baráti Kristóf – hegedű
--
Schubert: d-moll vonósnégyes, „A halál és a lányka”, D 810

Minden idők egyik legjelesebb hegedűművésze, Fritz Kreisler pályája első felében gyakran játszotta koncertjein ismert vagy kevésbé ismert barokk mesterek darabjait saját virtuóz átirataiban. 1905-ben aztán Vivalditól egy egész concertót mutatott be, három évtized múltán pedig „bevallotta”, hogy a versenyműhöz minden egyes hangot ő talált ki. A kompozíció tehát nem átirat volt, hanem stílustanulmány, minden benne volt, amit Kreisler és kora Vivaldiról gondolt. Egy évszázaddal később Wolf Péter is megírta a maga Vivaldianáját és ez a kompozíció is hű tükre annak, hogy milyennek halljuk mi a velencei mester muzsikáját. A koncert első része tehát Vivaldi és a játékos allúziók jegyében áll, Baráti Kristóf játéka pedig mindezeket felejthetetlen élménnyé avatja. Az est második felében a kvartett-irodalom egyik csúcsa, Schubert A halál és a lányka címen ismert vonósnégyese szólal meg, mely Gustav Mahler nevezetes átdolgozása óta a vonószenekarok legnemesebb erőpróbájának számít.

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel