Program


Bukovinai nap - Gálaműsor
2

Bukovinai nap - Gálaműsor

A bukovinai székelyek hazatérésének 75. évfordulója alkalmából.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 23. szombat, 17:00

Idegen földön székelynek maradni - így lehetne leírni a bukovinai székelyek sorsát. 
A több hullámban zajló kitelepítések, az állandó menekülés, a változó környezet és életvitel, az őket körülvevő népcsoportok kultúrája, mind-mind nagy hatást gyakorolt a szülőföldről magukkal hozott hagyományos mintáikra. Tárgyi és szellemi kultúrájukban, viseletükben, gasztronómiájukban, népmese-repertoárjukban, néptánc- és népzenevilágukban, ízes nyelvjárásukban még nyomokban fellelhetők a székely kultúra jellegzetességei, noha az idegen világ egy sajátos, önálló arculatú népcsoporttá kovácsolta őket. 

Ajánlatunk


Fischer Ádám több mint fél évszázada kezdődött karmesteri pályája sokféle szálon kapcsolódik hazájához: a Rádiózenekar, az Operaház, a Müpa, az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar mind munkássága fontos fejezetei.

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Ajánló


Nem titok, hogy Snétberger Ferenc, a 2024/25-ös évad művésze legkedvesebb zenészpartnerei közé tartozik Anders Jormin svéd bőgős és Joey Baron…

Brian Blade legendás amerikai jazzdobos (Chick Corea, Joshua Redman, Bill Frisell) Magyarországon is jól ismert, még popos körökben is az…

Koncertszerű operaelőadás három felvonásban, két szünettel, olasz nyelven

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel