Program


Camille Thurman és a Darrell Green Quartet / JAZZTAVASZ 2023
2

Camille Thurman és a Darrell Green Quartet / JAZZTAVASZ 2023

Camille Thurman nem kisebb jelentőségű együttestől kapja ajánlólevelét, mint a Jazz at Lincoln Center Orchestra, amelynek 2018 és 2020 között volt állandó tagja, számos koncerten és nemzetközi turnén vett részt a zenekar szaxofonosaként.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 5. péntek, 20:00

Már ekkor megcsillogtatta énektehetségét is, mára pedig éppoly elismert zeneszerző és énekes, mint fúvós hangszeres művész. Miután Darrell Green dobos kvartettjével egyesítette erőit, közös lemezanyagon kezdtek dolgozni; a Fortitude 2023 tavaszára várható.

Camille Thurman New York szülötte. Édesanyja zongorázott és templomban énekelt. Akkor gyakorolt, amikor kislányát már lefektette, és nem tudta, hogy Camille alvás helyett azt figyeli, mit játszik a zongorán. Napközben titokban ő is gyakorolta ugyanazokat a dalokat, édesanyja pedig leesett állal hallgatta, mikor Camille egyszer eljátszotta számára a From a Distance című dalt - ráadásul Asz-dúrban. Kiderült, hogy a lánynak abszolút hallása van. Bármilyen hangszerhez nyúlt, hamar elsajátította a játéktechnikáját. Fuvolán kezdett. A középiskolai zenekarban lányként sok megkülönböztetés érte, ezért egy ideig komoly önbizalomhiánnyal küzdött. Majd találkozott Tia Fullerrel (aki 2019-ben szintén május 5-én lépett fel a Jazztavasz fesztiválon), és az ő példája visszaterelte a muzsikusi pályára - pedig már elhatározta, hogy geológus lesz. Összeismerkedett Mimi Jones bőgőssel, Darrell Green dobossal (akivel 2021-ben össze is házasodtak) és Sherman Irbyvel. Utóbbival, a Jazz at Lincoln Center Orchestra szaxofonosával hallotta Wynton Marsalis énekelni, ekkor döntötte el, hogy meghívja Thurmant a JLCO-ba. Immár öt szólólemeze látott napvilágot, szakmai elismerései is egyre gyűlnek. Az USA külügyminisztériumi ösztöndíjasaként bejárta Dél-Amerika és Afrika több országát.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Lövölde tér, Te majd kézenfogsz és hazavezetsz, Hé '67, Mi van velem?, Pincér-rock - nagyszerű és jól ismert dalok, remek történetek, és sok-sok humor jellemzi Kern András Te majd kézenfogsz… című műsorát. Az est vendégei: Hernádi Judit, Hegyi Barbara, Heilig Gábor és Wunderlich József.

A barokk zene a formák és harmóniák új világát hozta el a zenébe a 17. században, ahogy a jazz is a 20. században. Június 17-én a két „zenei végpont” találkozik, így percről-percre ugrálunk majd közel 300 évet a zene világában.

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

2023. augusztus 11., 12., 13., 18., 19., 20. 21.00 esőnapok: 2023. augusztus 14., 15., 21., 22.

Zenés válóok két részben – magyar slágerekkel a ’60-as évektől napjainkig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!


Készítette: NeoSoft
Fel