Program


Casablanca • Miskolci Balett

Casablanca • Miskolci Balett

A negyedik évében járó Miskolci Balett igyekszik minden évben egy olyan közönségbarát, szórakoztató előadással jelentkezni az adott évadban, amely a táncszínház iránt kevésbé érdeklődő nézők számára is figyelemfelkeltő tud lenni.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 28. csütörtök, 19:00

Casablanca
Miskolci Balett

A negyedik évében járó Miskolci Balett igyekszik minden évben egy olyan közönségbarát, szórakoztató előadással jelentkezni az adott évadban, amely a táncszínház iránt kevésbé érdeklődő nézők számára is figyelemfelkeltő tud lenni.

Amikor Szabó István összeállította a „Százéves mozi” című, nagy klasszikusokkal és a legjelentősebb modern filmekkel teli sorozatát, a Casablancával kezdte a vetítést, mert azt mondta, hogy kétség sem fér hozzá, hogy ez a filmtörténet legnagyobb alkotása. A mű egyszerre melodráma, krimi és kalandfilm, melynek cselekményében finom egyensúlyt tartva ötvöződik a szerelmi és a politikai történet.

Sokan gondolhatják, hogy ez egy szirupos, avítt történet.

Nem az!

Emberek hagyják el otthonaikat, mert menekülnek a háború, a szegénység elől. Kertész Mihály filmje ma is aktuális. Rick kocsmája a szélhámosok, szerencsejátékosok és a vízumra várók találka helye. Fehér szmokingban és öves ballonkabátban kontrasztol a cinizmus, a látszatkiégettség, míg Ilsa elmerülten nézi Ricket a kávéházban, közben a háttérben az As Time Goes By dallamai visszaröpítik őket egy nyugodtabb életbe, melyet még nem mérgezett meg a háború.

Egy mai, a modern kor igényeinek megfelelő, annak jelenkori problémáit felmutatni akaró, ugyanakkor szórakoztató előadás létrehozása a célunk. Ha a nézőben az a romantikus drámaiság maradt meg leginkább, amely az önzetlenség és érzelmek vezérelte ego között zajlik, akkor már elértük célunkat.

Lehet választani: szerelem, vagy tisztesség?

Ajánlatunk


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

bohózat két felvonásban

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel