Program


Charles Lloyd: Wild Man Dance / Jazzlegendák a Lexus támogatásával

Charles Lloyd: Wild Man Dance / Jazzlegendák a Lexus támogatásával

Kereken tíz év elteltével tér vissza a Müpába a szaxofonos legenda, Charles Lloyd. 2012 februárjában még senki sem sejtette, hogy a koncerten vendégművészként fellépő Lukács Miklós évekre a mester meghatározó zenészpartnere lesz.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 12. szerda, 20:00

Az akkoriban már fél évszázada a pályán lévő Lloyd 2015-ben fontos koncertalbummal jelentkezett, amellyel harminc év után tért vissza a Blue Note kiadóhoz. Ez volt a Wild Man Dance, egy húros hangszerek zengésével átszőtt hattételes mű.

A Wild Man Dance megkomponálására a wrocławi Jazztopad Fesztivál kérte fel Charles Lloydot a sorozat tizedik évfordulója alkalmából. Szabad kezet kapott. Elsősorban az izgatta, hogyan ragadhatja meg Wrocław városának természeti, környezeti adottságait, hogyan tudja ezeket zenébe ültetni, miközben a szabadság érzésének zene általi megélésére törekszik. A szaxofon-zongora-bőgő-dob kvartettet eredetileg vonósnégyessel tervezte társítani, majd új irányt vettek elképzelései. Sinopoulosszal már korábban is dolgozott, Lukács Miklós azonban akkor bűvölte el, amikor 2012-ben vendégművészként lépett a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadára. Általa a Kárpárt-medence zenei hagyományai is integráns részévé váltak a Wild Man Dance-anyagnak.
2015 azért is emlékezetes év lett Charles Lloyd számára, mert ekkor tüntették ki a NEA Jazz Masters elismeréssel, amely a legjelentősebb szakmai életműdíj az Egyesült Államokban. Kijárt neki, hiszen bár visszahúzódó, kontemplatív személyiség, nevéhez a jazztörténet mérföldkövei köthetők. Dolgozott Phineas Newbornnal és Cannonball Adderleyvel, segítette Keith Jarrettet és Jack DeJohnette-et pályája indulásakor, és új utakat keresett Szabó Gáborral.

A Jazzlegendák kiemelt támogatója a Lexus.

szaxofon, tárogató: Charles Lloyd

Közreműködők:

zongora: Gerald Clayton
bőgő: Reuben Rogers
dob: Kendrick Scott
líra: Sokratis Sinopoulos
cimbalom: Lukács Miklós

Ajánlatunk


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel