Program


Comedie-Francaise:Tartuffe,avagy a képmutató
10

Comedie-Francaise:Tartuffe,avagy a képmutató

vígjáték három felvonásban, egy részben

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 14. szombat, 17:00

Moliére: Tartuffe, avagy a Képmutató

Orgon, a gazdag özvegy házában káosz uralkodik. Elhidegült új feleségétől, Elmirétől, nősülni készülő fia, Damis is elköltözik otthonról. Még Dorine, szolgálója és bizalmasa sem tudja már kordában tartani a családfőt. A találkozás Tartuffe-fel, az istenfélő koldussal új értelmet ad életének: radikális lelki és anyagi elszakadást. Orgon otthonába fogadja őt mint lelki tanácsadóját. Ebben anyja, Pernelle asszony is támogatja, aki minden fajta élvezettől meg akarja tisztítani a házat. Míg Cléante nem tudja meggyőzni sógorát, Orgont pártfogoltja rossz szándékáról, Elmire, Damis és Dorine úgy döntenek, hogy leleplezik Tartuffe-öt, avagy az álszentet. Elmire azzal akarja felfedni Tartuffe valódi természetét, hogy elcsábítja őt. A kezdeti csapda minden szereplő számára létfontosságú problémává válik. Egy harcmezővé. Amikor Orgon ráeszmél barátja becstelenségére, már túl késő. Tartuffe vendáglátója egyedüli örököseként hagyja el a házat. A család szétszakadt, de nem inkább felszabadult?

Rendező: Ivo van Hove
Dramaturg: Koen Tachelet
Díszlet- és fénytervező: Jan Versweyveld
Jelmeztervező: An D'Huys
Rendezőasszisztens: Laurent Delvert
A díszlettervező asszisztense: Jordan Vincent
A fénytervező asszisztense: François Thouret

valamint a Comédie-Française társulata

Ajánlatunk


Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Bieder József előadás után teszi a dolgát, pakol az üres színpadon, s fölnézve közönséggel, méghozzá telt házzal találja magát szembe. Először megriad, nem tudja, hogy oldja meg ezt a szokatlan, már-már szürreális helyzetet, végül megdicsőül. E hajdani segédszínész, ez az örök háttérember mesélni kezd az életéről, ami a színház, s a színházról, ami az élete.

Ajánló


Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

ifj. Johann Strauss A DENEVÉR Nagyoperett három felvonásban, magyar nyelven, angol és magyar felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!Készítette: NeoSoft
Fel