Program


Csalog Gábor Vasárnapok - Dialógusok (a) zenével - Újragondolt hagyomány - Brahms művei

Csalog Gábor Vasárnapok - Dialógusok (a) zenével - Újragondolt hagyomány - Brahms művei

Idén is folytatódik Csalog Gábor Dialógusok (a) zenével című sorozata, amelyben nemcsak a számára legkedvesebb zeneszerzőket és műveiket hívja párbeszédre, hanem Fazekas Gergely zenetörténészt is, akivel az egyes koncertek első felében beszélget majd a szünet után elhangzó kompozíciókról.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 20. vasárnap, 18:00

A dialógusok további résztvevői: Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Liszt Ferenc, Johannes Brahms, Claude Debussy, Bartók Béla, Ligeti György és Kurtág György.

A maga korában, a 19. század második felében konzervatívnak tartották, Arnold Schönberg ugyanakkor „Brahms, a haladó” címen tartott róla nagy hatású előadást 1933-ban. Johannes Brahms zenéjének varázsát talán éppen az adja, hogy szétszálazhatatlanul összefonódik benne tradíció és progresszió, hogy Brahms a zenetörténeti múltra építve, hagyományos formákat és zeneszerzői eszközöket használva gyakorolt mély hatást a jövő zenéjére. A Csalog Gábor által összeállított műsorban korai darabok (például az op. 10-es H-dúr ballada) éppúgy helyet kapnak, mint a középső korszak művei (az op. 76-os capricciók), vagy a külön világot képviselő kései intermezzók. Persze Brahms zenéjét nem elsősorban zenetörténeti helye, hanem esztétikai értéke teszi érdemessé figyelmünkre, és az a példa, amelyet minden korszak számára kínál: hogy a hagyomány megőrzésének valódi záloga nem az archivárius megközelítés, hanem a régi elemek kreatív újragondolása.

Csalog Gábor – zongora
Fazekas Gergely – zenetörténész

Ajánlatunk


A darab 1970-ben íródott. Remek szerepek, remek komikus helyzetek, remek, ma is friss szövegek. És ez most, 2022-ben is igaz, amikor már nemcsak a televízió az egyetlen kütyü a lakásban.

3 helyszín 2 napon át: Nagyszínpad / Kids Aréna / Party Aréna

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!


Készítette: NeoSoft
Fel