Program


Csukás István: Utazás a szempillám mögött

Csukás István: Utazás a szempillám mögött

Csukás István: Utazás a szempillám mögött - a Zichy Színműhely előadása
80 perc 1 szünettel


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 27. vasárnap, 11:00

Csukás István Utazás a szempillám mögött című zenés mesejátéka egy kisfiú álmába kalauzolja a gyerekközönséget. Amikor megismerjük, Lackó az ágyában fekszik, egyedül érzi magát, elgurult üveggolyóját hiába keresgéli, s eközben elalszik. Álmában különös lények szólítják meg, szobája tárgyai szokatlan alakot öltenek, kinyílnak, feldőlnek, elemelkednek a padlótól, váratlanul áttetszőnek látszanak. A meseszoba minden részlete, szereplője Lackó hétköznapjaiból, olvasmányaiból a tévéből és a nappali eseményekből költözik az álmába, felvonul benne világának összes figurája, lénye és szereplője, ám a gyermeki fantázia a hétköznapoknál sokkal pompásabb, színesebb és izgalmasabb világot varázsol belőlük. Lackót utazási során egy hűséges, igaz barát, Hangya kíséri, akinek szeretete, tisztasága, önfeláldozása segíti őt közös kalandjaikban. A mesés utazás végére a megtalált üveggolyó örök barátokat szerez a kisfiúnak, akik ugyan csak az álomban elérhetők, de nagyon fontos dolgokat tanítanak neki. Az álombeli barátok sokat segítenek abban, hogy Lackónak majd teljesebb, boldogabb élete legyen, amiben ő is mások barátja lehet.

Szereplők:
Lackó Rubóczki Márkó
Anya/Hangya Bacsa Ildikó/Gosztola Adél
Gomba/Kálmán bácsi/Sánta kutya Tarján Péter
Pók/Pukkancs egér Maday Gábor
Seregélyek/Nyulak/Vakondokok Koltai Vivien
Makofka Blanka Bartus Marcell

Zeneszerző/Zenei vezető Szitha Miklós
(Talamba Ütőegyüttes)
Jelmez Papp Janó
Koreográfus Cservenák Szilvia
Operatőr László Péter
Smink Borsányi László
Szcenikus Harmati István
Hang- és fénytechnika Kiss Tibor
Dramaturg/Rendező Dolmány Attila
Producer Zichy Gabriella

Az előadásban közreműködik: a Talamba Ütőegyüttes Zeneszerző/Zenei vezető: Szitha Miklós

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Ajánló


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel