Program


Danish String Quartet / CAFe 2018

Danish String Quartet / CAFe 2018

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 14. vasárnap, 19:30

A vonósnégyes tagjai: Frederik Øland, Rune Tonsgaard Sørensen – hegedű, Asbjørn Nørgaard – brácsa, Fredrik Schøyen Sjölin – cselló

 

A Dán Vonósnégyes 2002-ben mutatkozott be Koppenhágában. Az elmúlt másfél évtizedben a vezető kvartettek közé emelkedett, koncertjeit a New York Times két alkalommal is a legizgalmasabb hangversenyek közé választotta. A klasszikus és kortárs repertoáron belül rendszeresen szólaltatják meg 19–20. századi skandináv szerzők műveit.

Klasszikus kompozíciók mellett a kvartett népzenét, illetve népzenei feldolgozásokat is játszik. 2014-ben Wood Works, 2017-ben Last Leaf címmel jelentettek meg nagy visszhangot kiváltó anyagot, utóbbit a legendás ECM gondozásában.

A Last Leaf (Utolsó levél) koncepcióját egy különleges hangulatú, 18. századi dán vallásos himnusz ihlette, a lemezen a korszak tradicionális zenéje eredeti formájában és feldolgozásban is elhangzik. A klasszikus és a népi játékmód keveredés révén a hallgató egy álomszerű, egyszerre ismeretlen és időtlenül ismerős világban érezheti magát.

A Budapest Music Centerrel közös program.

 

Ajánlatunk


Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Egy francia kisvárostól pár kilométerre, egy magányosan álló hegyvidéki házban játszódik a történet. A család a külföldön tanuló Susanne, a legidősebb lány hazatérését várja. A békés idillt hatalmas sikoly töri meg. Marcelt, a ház urát holtan találják szobájában, késsel a hátában...

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

Ajánló


Vajon ártatlan vagy bűnös Leonard Vole, a jóképű fiatalember, akit egy idős hölgy meggyilkolásával vádolnak?

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Szörényi Levente – Bródy János / Gyöngyösi Levente ISTVÁN, A KIRÁLY A rockopera szimfonikus operaváltozata két részben, magyar nyelven, magyar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel