Program


Danyel Waro / Ann O'aro

Danyel Waro / Ann O'aro

Az Indiai-óceánban Madagaszkártól nyolcszáz kilométerre keletre fekvő Réunion Franciaország tengerentúli megyéje. A sziget különleges zenei és énekstílusa, a maloya blues két illusztris előadóját hallhatjuk egyazon estén: a legendás költő-énekes Danyèl Waro második koncertjét adja Magyarországon, míg ifjú felfedezettje, a táncos, énekes és költő Ann O'aro először lesz idehaza látható és hallható a Müpában.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 24. vasárnap, 20:00

A helyi rabszolgák zenéjeként született, ritmushangszerekre és felelgetős énekre épülő maloya sokáig tiltott előadási forma volt, az elmúlt fél évszázad során azonban a réunioni öntudat szerves részévé vált, és 2009-ben az UNESCO is felvette az emberiség szellemi kulturális örökségének listájára.
A fehér, fekete és indiai ősökkel egyaránt rendelkező, 1955-ben született Danyèl Waro a hetvenes évektől kulcsszerepet játszott a maloya tradíció felélesztésében. A WOMEX-díjas művész a társadalmi igazságtalanságok ellen kiálló dalaiban kreol nyelvű szövegeit saját készítésű hangszerei - a lopótökre épített, húros bobre, illetve a kayamb, a roulèr és a pikèr nevű ritmushangszerek - kísérik. Mandela című számának egy részletét Beyoncé és Jay-Z 2013-as, Drunk in Love című slágerének Kanye West által készített remixében is hallhatjuk.
A húszas évei végén járó Ann O'aro a maloyában találta meg az eszközt arra, hogy feldolgozza az őt megerőszakoló, majd öngyilkosságot elkövető apja által okozott traumákat. Cím nélküli, 2018-as debütáló albumának kreol és francia nyelvű dalait fúvós és ütőhangszeres kísérettel adja elő.

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel