Program


David Saidler: A király beszéde

David Saidler: A király beszéde

VI. György brit uralkodó, aki gyermekkora óta súlyos beszédhibával, dadogással küzd uralkodásának egyik legnehezebb nyilvános beszédére készül. 1939. szeptember 3-án be kell jelentenie - rádión keresztül-, hogy Nagy-Britannia hadat üzen a Harmadik Birodalomnak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 26. kedd, 19:00

David Saidler: A király beszéde

Valós történelmi alakokat és helyzetet idéz meg a színdarab. VI. György brit uralkodó, aki gyermekkora óta súlyos beszédhibával, dadogással küzd uralkodásának egyik legnehezebb nyilvános beszédére készül. 1939. szeptember 3-án be kell jelentenie - rádión keresztül-, hogy Nagy-Britannia hadat üzen a Harmadik Birodalomnak. Ehhez a fellépéséhez egy nagytudású, különös pedagógiai eszközöket alkalmazó logopédust szerződtetnek az uralkodó mellé. E tanulási folyamatot, tanár-és tanítvány között kialakuló barátságot követi nyomon ez a szellemes, elegáns, humorban gazdag színmű. Az előadás rendezője a fiatal Dicső Dániel, aki filmrendezőnek tanult, de már jelentős színházi sikereket mondhat magáénak. Bertie: „Ahhoz pedig, hogy megvédhessük mindazt mi nekünk kedves…és hogy megőrizzük a világ rendjét és nyugalmát….nem dacolhatunk tovább…szembe kell néznünk kihívóinkkal és vállalnunk kell a harcot.….Ez hát az a magasztos cél….mely arra késztet, hogy honfitársaimhoz forduljak itthon….és túl a tengeren…mindazokhoz, akik úgy érzik közös az ügyünk…. Arra kérem őket, hogy őrizzék meg józanságukat, erősítsék meg lelküket …..és tartsanak össze mindenekfölött…”

A tehetséges fiatal rendező 2006-2009 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt, televíziós műsorvezető-rendező szakon végzett Rangos Katalin osztályában. Jelenleg a Rózsavölgyi Szalon Arts & Cafe művészeti központnak rendez saját színházi produkciókat. David Seidler brit-amerikai dramaturg, film- és televíziós író. Leginkább arról ismert, hogy forgatókönyveket írt A király beszéde című történet színpadi és képernyő változatához. A filmért elnyerte az Oscar-díjat és a BAFTA-t a legjobb eredeti forgatókönyvért. 2011-ben A király beszéde elnyerte a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb színésznek járó Oscar-díjat.

Ajánlatunk


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Legyetek jók, ha tudtok - zenés játék két részben Luigi Magni és Bernardino Zapponi filmje alapján

Ajánló


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

A Pogány Induló 2024. március 2-án az MVM Dome színpadán is bemutatkozik!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!Készítette: NeoSoft
Fel