Program


Dér András dokumentumfilmjei Az ismeretlen Antall József I-II.

Dér András dokumentumfilmjei Az ismeretlen Antall József I-II.

Dér András dokumentumfilmjei – Az ismeretlen Antall József I-II.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 5. szerda, 19:00

Antall József néhai miniszterelnök gyerekkoráról, tanári pályájáról, az 56′-os forradalomban való részvételéről és meghurcolásáról mesélnek családtagjai, barátai, tanítványai az első részben. A film nem csupán a politikai tettekre kíván fókuszálni, hanem az emberre, aki mögöttük állt, az életútra, ami idáig vezette.

A néhai miniszterelnök árnyékban meghúzódó, a felkészülés időszakát és az ellenzéki kerekasztalon képviselt szerepét mutatja be a második rész. Ebben az epizódban elsősorban a közvetlen kollégáival készített interjúk állnak majd a középpontban, valamint a kerekasztal szereplői.

Csoóri Sándor hívására kapcsolódott be az MDF munkájába, a párt rendezvényein 1988 elejétől vett részt. Az Ellenzéki Kerekasztal 1989. március 22-én jött létre, s az akkor már pártszerűen működő Magyar Demokrata Fórum Antallt is delegálta a megbeszélésekre. Antall Józsefet 1989. október 21-én elsöprő többséggel választották meg a küldöttek az MDF elnökévé, így egyértelművé vált, hogy ő lesz a párt miniszterelnök-jelöltje.

A tágabb történelmi kontextus megteremtéséhez és a háttér-információk izgalmas és látványos bemutatásához, a vizuális értelmezés és a befogadás megkönnyítése érdekében digitális kollázs és infógrafikus animációs átkötéseket alkalmaznak a filmben. Ezek a rekonstruált szubjektív képek váltakoznak az archív anyagokkal és az interjúkkal, melyek a külső, történelmi nézőpontot képviselik a filmben.

A film levetítése után közönségtalálkozó lesz Dér András rendezővel, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három részben

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


Az Özvegy Karnyóné Az előadás során erre is fény derül!

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel