Program


Divertimento - udvari zene

Divertimento - udvari zene

A XIX. század első harmadáig a szórakoztató zene ugyanazon mesterek tollából született, akik adott esetben szakrális műveket, operákat, szimfóniákat, concertókat írtak. Különösen jellemző ez Mozartra, akinek divertimentói (a szó maga is szórakozást, szórakoztatást jelent), szerenádjai valóban családi vagy udvari ünnepségek szórakoztató zenéi, adott esetben tánczenéi voltak, ezekből két darabot is hallhatunk ezen az estén.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 10. szombat, 20:00

A szintén Divertimento címmel illetett – 1939-ben, a második világháború kitörését közvetlen megelőző napokban írt – Bartók műben már tetten érhető a drámaiság, egy félelmes előérzet hangjai. Mégis a bartóki életmű egyedülállóan szórakoztató, lendületes műve született meg. A mű befejezése nem is felhőtlenül optimista, de máig tartó üzenete van: bármi is történjék, életünk nem lehet teljes öröm és szórakozás nélkül.

DIVERTIMENTO – udvari zene

Budafoki Dohnányi Zenekar
vezényel:  Hollerung Gábor

W. A. Mozart: D-dúr divertimento, K.136
Bartók Béla: Divertimento, BB118
*****
W. A. Mozart:
G-dúr szerenád (Egy kis éji zene), K.525

(Rossz idő esetén a Latabár Színházban)

Sátoraljaújhely Önkormányzata támogatásával

Ajánlatunk


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel