Program


Djabe - Before lemezbemutató koncert
3

Djabe - Before lemezbemutató koncert

A Djabe legújabb stúdiólemeze 2022 decemberében jelent meg.
A zenekar az új albumot március 24-én Kiskunmajsán, a Konecsni György Művelődési Központban mutatja be. (6120 Kiskunmajsa, Hősök tere 6.)
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 24. péntek, 20:00

A Djabe zenekar Magyarország első számú jazz/world/progresszív rock fúziós zenekara.  1996-os indulása óta számos hazai és külföldi díjat nyert eddig. Többek között eMeRTon,  Arany Zsiráf (a Fonogram elődje) trófeákat itthon. 2004-ben Los Angelesben Surround Music  Award jelölést is kaptak. A zenekar tagjai önállóan is rendelkeznek eMeRTon, Artisjus, Erkel  és egyéb díjakkal, Kaszás Pétert pedig Grammy díjra is jelölték Al di Meola dobosaként. A zenekarnak több mint 100 kiadványa jelent eddig meg, melyek tartalmunkban,  minőségükben és kivitelükben is a világ élvonalába tartoznak. A saját kiadójuk mellett az  angol Cherry Red Records 7 albumot adott ki az elmúlt 7 évben a zenekartól, melyek az egész világon kaphatóak. Ezek mindegyikén közreműködik a zenekar tiszteletbeli tagja Steve  Hackett, a Genesis egykori gitárosa. 

A Djabe eddig 43 országban lépett fel önálló koncerten, vagy fesztiválok vendégeként. Ennek  és a nemzetközi terjesztésű albumaik okán nyugodtan mondhatjuk, hogy sok ezer rajongójuk  van világszerte, és az egyik legismertebb magyar zenekar külföldön. 

A koncerten a Djabe a lemezen is hallható új felállásában szerepel. Most mutatkozik be  élőben a zenekar új billentyűse Bubenyák Zoltán. 

Barabás Tamás – basszusgitár 

Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek 

Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt 

Kaszás Péter – ének, dobok 

Bubenyák Zoltán – billentyűs hangszerek

Közreműködik: 

Szabó László - gitár, szitár

 

Bese László szakíró ajánlója: 

„Az elsőként dupla CD és DVD-Audio formátumban megjelent „Before” album tizenöt új  felvételt tartalmaz, kivétel nélkül korábban még meg publikált új szerzeményeket. Bár a  négypaneles digi sleeve csomagolás csodaszép fotói ismét Szardínia szépségét dicsérik, a  felvételek ezúttal Magyarországon, Dániában és Angliában készültek.  

 

A szokás szerint ismét színes hangszerelés egy talán még az eddigieknél is színesebb  dalcsokrot szólaltat meg, világszinten is felsőkategóriásnak minősülő hangminőségben. Mely  által igen jól érvényesülnek a virtuózok hangszeres kvalitásai, a vendégek által hozzáadott  plusz színek és hangulatok, valamint a szerzők kompozícióinak változatos stíluselemekből  építkező, ezúttal kifejezetten progresszív dalszerkezetei. A két évvel ezelőtti „The Magic  Stag” albumhoz hasonlóan Kaszás Péter énekes teljesítménye ismét lehengerlő. Sokat  gondolkodtam azon, mit lehet még egy ilyen életmű után a Djabe muzsikájáról leírni, illetve  az új dalcsokorból kiemelni. De másfél heti kotlás után sem jutottam másra, mint hogy a  „Before” kompozíciói továbbra is hozzák a megszokott magas színvonalat, miközben  továbbra sem vesznek tudomást a műfaji határokról, hanem szabadon kalandoznak a  korszakok és műfajok között.”

Ajánlatunk


"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal teli utazásba, amelynek a végén az alábbi legfontosabb kérdésekre megtalálhatjuk a választ! – Megsúgom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk." – Pokorny Lia

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: kesztyűsbáb, pálcás báb

Három nő és három férfi, ez egy szextett – bár a szerepek meglepően cserélődnek ezen a viharos éjszakán. Eleinte minden…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel