Program


DON GIOVANNI (élő operaközvetítés)

DON GIOVANNI (élő operaközvetítés)

A Royal Opera új évadja Mozart magával ragadó mesterművével kezdődik, amelyben megismerhetjük Don Giovannit és a nőket, akiket elcsábít, majd a keserű bosszút, amely elől ő sem menekülhet.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 8. kedd, 19:45

Cselekmény
Az impulzív és karizmatikus Don Giovannit, a megrögzött csábítót hű szolgája, Leporello minden bajból kisegíti, ám amikor a címszereplő gyilkosságot követ el, olyan sötét erők szabadulnak el, amelyek fölött neki sincs hatalma. Don Giovanni a tőle megszokott kapzsisággal folytatja korábbi életét. A meggyilkolt férfi szellemétől kísértve úgy dönt, vacsorára hívja őt. A szellem arra kéri, bánja meg bűneit – ám Don Giovanni erre nem hajlandó.

Háttér
A Don Giovanni Mozart és Lorenzo da Ponte szövegíró második nagyszabású közös munkája (a Figaro házassága után, a Così fan tutte előtt), mely az 1787-es bemutató óta minden alkalommal ugyanúgy rabul ejti a közönséget. Az opera műfajához képest szokatlan módon ez a mű tragédia és komédia tökéletes ötvözete; a nagy hatású drámát mesterien egészíti ki a dicső muzsika, valamint a csábító főhős lenyűgözően összetett karaktere.
Kasper Holten rendező 2014-ben dolgozta fel első alkalommal Mozart remekművét a Royal Opera számára, olyan művészt választva Don Giovanni szerepére, aki kreatív adottságainak köszönhetően képes elvarázsolni közönségét. A látványos díszletet a díjnyertes Es Devlin álmodta meg, Luke Halls ötletes videóinak segítségével pedig a karakterek gondolataiba és érzelmeibe is beleláthat a közönség. Az előadás lelke azonban tagadhatatlanul Mozart zseniális zenéjének innovatív szépsége.

Zene: Wolfgang Amadeus Mozart
Rendező: Kasper Holten
Karmester: Hartmut Haenchen

Szereplők:
Don Giovanni – Erwin Schrott
Leporello – Roberto Tagliavini
Donna Anna – Malin Byström
Donna Elvira – Christine Rice
Don Ottavio – Daniel Behle
Zerlina – Louise Alder
Commendatore – Lars Woldt
Masetto – Leon Košavić

12 éven aluliak számára nem ajánlott
Az előadás hossza: 3 óra 30 perc, egy szünettel
Az előadás nyelve: olasz, angol felirattal

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel