Program


Donizetti: Az ezred lánya / MET - EA / 2018

Donizetti: Az ezred lánya / MET - EA / 2018

Donizetti: Az ezred lánya


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 3. vasárnap, 18:00

A kedves történet egy újszülött csecsemőtől indul, akit a híres francia 21. ezred katonái találnak egy ütközet után a csatatéren. Nagy szeretettel felnevelik a lányt, akiből idővel bájos hajadon lett, és markotányosnőként él a katonák között, és jövendőbelit is közülük kell majd választania magának. Aztán megjelenik a gazdag rokon, palotájába viszi Marie-t, és kezdetét veszi a vérbeli komédia.
A Metben 2013-ban debütált kiváló dél-afrikai Pretty Yende alakítja Marie akrobatikus vokális mutatványokban bővelkedő, virtuóz szerepét, fiatal tiroli legényként pedig Javier Camarena lép színpadra. A mexikói tenor nevéhez emlékezetes rekord is fűződik: ő volt a Met történetében a harmadik, aki ráadást énekelhetett a színpadon. Sulpice őrmestert a buffo szerepekben felülmúlhatatlan Maurizio Muraro, Berkenfield márkinét pedig a Metropolitanben több mint két évtizede folyamatosan foglalkoztatott, lélegzetelállító orgánummal megáldott Stephanie Blythe játssza.
Az előadást a bel canto repertoár egyik kiváló ismerője és művelője, Enrique Mazzola vezényli, rendezője pedig a londoni Royal Opera Natalie Dessay fémjelezte legendás produkcióját is jegyző Laurent Pelly.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.

Vezényel: Enrique Mazzola

Szereplők:

Marie: Pretty Yende
Tonio: Javier Camarena
Berkenfield márkiné: Stephanie Blythe
Sulpice őrmester: Maurizio Muraro

Közreműködik: a Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Alkotók:

díszlet: Chantal Thomas
jelmez: Laurent Pelly
fény: Joël Adam
rendező: Laurent Pelly

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel