Program


Dr. Aknai Tamás: Párhuzamos és széttartó folyamatok. A kubizmus.

Dr. Aknai Tamás: Párhuzamos és széttartó folyamatok. A kubizmus.

Dr. Aknai Tamás: Párhuzamos és széttartó folyamatok. A kubizmus.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 27. hétfő, 17:30

A 20. és 21. század vizuális kultúrájára ez egyik legnagyobb hatással lévő korai irányzat volt a Cézanne-festészetből és a gazdasági-technológiai átalakulás, ideológiai differenciálódás hatásából létrejövő kubizmus. Erős kritikai ösztönzéseket hozott "mozgásba", hiszen az illúzió megteremtésével párosuló több évszázados hagyományt nem tekintette fenntarthatónak. A művészet nem "utánzó", önálló, képi lényegű valósággá lesz. A műalkotás nem tárgyak puszta tükörképe. A kubisták fő törekvése a véletlenszerű külső forma mögötti belső szerkezet tartalmának feltárása. E cél elérése érdekében többnyire leegyszerűsített geometrikus formaelemek később könnyen öncélúvá váló kultuszát alakították ki.

Előadó: Dr. Aknai Tamás, művészettörténész

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A Szegedi Nemzeti Színház Tánckarának estje.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Zenés válóok két részben – magyar slágerekkel a ’60-as évektől napjainkig

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel