Program


Egyetemes Művészettörténeti Szabadegyetem II. - Reneszánsz

Egyetemes Művészettörténeti Szabadegyetem II. - Reneszánsz

Az előadás kitér a korszak nagy újítóira Giottótól Michelangelóig, sorrendben haladva bemutatja az egymásra ható mestereket, valamint az ennek következtében rendkívüli módon megújuló képi nyelv változásait.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 1. kedd, 18:30

A reneszánsz művészete – a művészet újjászületése

A reneszánsz volt az a rendkívül jelentős fordulat és paradigmaváltás a művészet történetében, ami a festészetet a XIX. század végéig befolyásolta. Az előadás kitér a korszak nagy újítóira Giottótól Michelangelóig, sorrendben haladva bemutatja az egymásra ható mestereket, valamint az ennek következtében rendkívüli módon megújuló képi nyelv változásait. Gimesy Péter elsősorban az itáliai reneszánsz történetéről mesél, de az ezzel párhuzamosan zajló északi reneszánsz, vagyis a németalföldi festészet legjelentősebb alkotói (Bruegel) is említésre kerülnek.

Előadó: Gimesy Péter művészettörténész, filozófus

A részvétel regisztrációhoz kötött - TELTHÁZ!

Ajánlatunk


Dubrovay László Faust, az elkárhozott című táncdrámájának ősbemutatója a Müpában valósult meg 2016-ban, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. A Goethe remekműve által ihletett nagyszabású produkció a 2023/24-es évadban debütált a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán, 2024-ben pedig újra színre kerül a Müpa Fesztivál Színházában.

Két jubileum varázslatos találkozása a Müpa színpadán: a Talamba Ütőegyüttes fennállásának huszonötödik évfordulóját Muszorgszkij idén százötven éves zeneművével, az Egy kiállítás képei című zongoraciklus 21. századra hangolt feldolgozásával ünnepli - az Emerson, Lake & Palmer és Tomita Iszao verziói után így teremtve egy saját változatot a 19. századi remekműből ütőhangszerekre és elektronikára, DJ Bootsie közreműködésével.

musical két részben

Ajánló


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Középkori balladák sokszor adtak hangot a nők társadalomban betöltött, mennybe emelt vagy épp porba tiport helyzetéről. Női sorsok elevenednek meg…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel