Program


Eldorádó (1988) - 120 éves a magyar film / MÜPAMOZI

Eldorádó (1988) - 120 éves a magyar film / MÜPAMOZI

Bereményi Géza Európa-díjas kultfilmje a harácsoló és családját barbár szeretettel óvó piackirályról családi emlékekből táplálkozott. A főhős nemcsak a halállal, hanem a történelemmel is üzletel. Ez 1945 és 1956 között többször sikerül neki: miután trógereivel átvészelte a háborút, az egész piacot a markába kaparintja, unokáját arannyal "vásárolja ki" annak gyönge apjától, majd a halál torkából.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 11. hétfő, 19:00

A kommunista hatalomváltással ez az önző értékrend is eltűnik a világból, csak a Cseh Tamással megénekelt "kocsmák füstje" marad. Az unoka ’56-ban már nem tud életet menteni a nagypapa felhalmozott "értékeivel".
A film maga egyetlen nagy tánc: az unoka extrém optikáján át fényképezett abszurd történelem-balett, amely nemcsak az ábrázolt kort, hanem a kádárizmust és az azt elsöprő "rendszerváltoztatást", annak perspektívátlanságát is érzékelteti. Mindenki a csúcson játszott: Eperjes Károly harmincévesen alakította az ötvenéves Monoryt, Andorai a mindenest, Eszenyi a hisztérikus lányt, Sőth Sándor a Molotov-koktélost, akárcsak a filmrendező Ferenczi Gábort halálba éneklő Pa-dö-dő duó, amely ekkoriban alakult.

Eldorádó (1988) - Hunnia Stúdió, színes, 100 perc

Rendező, forgatókönyvíró: Bereményi Géza
Operatőr: Kardos Sándor
Zene: Darvas Ferenc
Díszlet, kosztüm: Pauer Gyula
Vágó: Losonczi Teri
Házigazda: Réz András

Szereplők: Eperjes Károly, Pogány Judit, Eszenyi Enikő, Andorai Péter, Balkay Géza, Papcsik András, Pauer Gyula, Pauer Henrik, Haumann Péter, Ferenczi Gábor, Gothár Péter, Forgács Péter, Sőth Sándor, Falusi Mariann és Lang Györgyi (Pa-dö-dő)

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

„A legenda színháza, a bűvölet varázsa, a tánc csodája, a szépség bája, a tűz ragyogása: a NOX.” Gigakoncerten éled újjá a NOX november 27-én az Arénában.

Ajánló


Neil Simon Furcsa pár című fergeteges komédiájának „inverz” változata tömény rekeszizomtorna nők és férfiak számára egyaránt.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Adott egy kor, adott egy mindenki által szeretett nőideál, Sisi, aki maga volt a megtestesült nagybetűs élet, és adott egy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!


Készítette: NeoSoft
Fel