Program


Éles Gábor Trió – 10 éves jubileumi dupla koncert

Éles Gábor Trió – 10 éves jubileumi dupla koncert

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 26. szombat, 19:00

Éles Gábor Trió - 10 éves jubileumi dupla koncert

 

Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki: a három zenész közös játéka a blues, a jazz, a soul és a progresszív rock muzsika mélyebb rétegeiben kutatja saját zenei azonosságát. Éles Gábor szerző jellegzetes hangvételű, sokszínű kompozícióit Móré Attila egyedi, muzikális dobolása, Szkladányi András markáns, feszes basszusgitár játéka, és a trió zenéjében megjelenő stílusirányzatok sajátos ötvözete teszi különlegessé. Pályafutása során az Éles Gábor Trió számos jazz és blues fesztiválon és klubban lépett már fel, pl. a szombathelyi Lamantin Jazz Fesztiválon, és visszatérő vendég a paksi Gastroblues fesztiválon is. 2015-ban a Trió képviselhette Magyarországot a brüsszeli European Blues Challenge versenyen, 2017-ben pedig Finnországban, a neves Puisto Blues fesztiválon játszhatott a zenekar. A mostani jubileumi dupla koncert az együttes 10 éves zenei utazásának fontos állomása, mely során a trió rendhagyó műsorral csalogatja a hallgatókat a muzsika ünnepi atmoszférájába.

 

Éles Gábor- gitár, ének

1975-ben Budapesten született. Zenészcsaládban nőtt fel, édesanyja jazzénekesnő, édesapja bőgős. Gyerekkorában a jazz, a blues és a soulzene hatott rá a legjobban, mégis szülei javaslatára klasszikus gitáron kezd tanulni. 2002-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, Budapesten. Az Éles Gábor Triót 2009-ben alapította azzal a céllal, hogy saját zenei törekvéseit megvalósítsa. Énekesként, gitárosként és mint dalszerző vesz részt az Éles Gábor Trió munkájában.

 

Móré Attila-dobok

1977 júliusában született Budapesten. A zenéhez és doboláshoz való komolyabb kötődéséről 5-6 évesen tett először tanúbizonyságot, így vált hamarosan klasszikus ütőtanszakos növendékké. A’90-es években a Drum-Art dobiskolában folytatta a tanulmányait, eközben ’94-től aktívan játszik a legkülönbözőbb műfajokban, (rock, blues, pop, soul-jazz) session zenészként vagy tagként olyan előadókkal, zenekarokkal mint pl. Ferenczi György, Felkai Jam, Tátrai Tibor, Jamie Winchester, Besh o droM, Tóth János Rudolf, Cornelio Tutu Band, Palermo Boogie Gang stb… Jó néhány külföldi fesztiválon is fellépett (pl.: noordwijk, vagy Gronau Jazz Fest)
Állandó zenekara még az Éles Gábor Trio mellett a Meeting Point Band, illetve a Harakyru Band.

 

Szkladányi András-basszusgitár

1971-ben Pécsett született egy klasszikus zenész családba. Gyermekkorában oboán játszott, majd 17 éves korában „fedezte fel” a basszus gitárt. A 90-es évek elejétől több stílusban kipróbálta magát a hard rock-tól a folk rock-on át az ethno jazz-től a fusion jazz-ig, valamint több blues csapatban is játszott:  Coda, Drums, Szaki.hu, The Miles Davis Corporation, Zappa Tribute Band és az  Éles Gábor Trió.

Ajánlatunk


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

zenés játék két részben

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel