Program


ÉPÍTÉSZETI SÉTA-SOROZAT I. - Szecesszió ünnepe a Terézvárosban - Szuhai Barbara vezetése

ÉPÍTÉSZETI SÉTA-SOROZAT I. - Szecesszió ünnepe a Terézvárosban - Szuhai Barbara vezetése

Építészeti séta-sorozat a középkortól a modern alkotásokig címen a Baráti Kör egy sokak által kedvelt programmal várja vissza a Tagokat! Budapest utcáit járva akár egymáshoz közel is találhatunk középkori emlékeket, barokk gyöngyszemeket, klasszicista palotákat, szecessziós kincseket vagy modern Bauhaus épületeket.  több

Építészeti séta-sorozat a középkortól a modern alkotásokig címen a Baráti Kör egy sokak által kedvelt programmal várja vissza a Tagokat! Budapest utcáit járva akár egymáshoz közel is találhatunk középkori emlékeket, barokk gyöngyszemeket, klasszicista palotákat, szecessziós kincseket vagy modern Bauhaus épületeket. Megismerhető egyáltalán sokarcú fővárosunk? Tegyen egy próbát és tartson velünk!

Idén első alkalommal a szecesszió világnapja alkalmából különleges sétaprogramra invitáljuk a Baráti Kör tagjait. Most nem csupán kívülről csodáljuk meg a házakat, hanem a belső terek díszítéseit is felfedezzük, sőt megismerjük egy lakóközösség elhivatott törekvését egy szecessziós ház emlékeinek helyreállítására és megőrzésére! Sétánk a szépségekben bővelkedő terézvárosi diplomatanegyedben a hajdani Liget Szanatóriumnál indul, és több, mára nagyrészt elfeledett, de megismerésre érdemes épület után egy rejtőzködő kerten át vezet a híres Sonnenberg-házhoz. Itt lát vendégül és vár minket további érdekes előadásokkal és programokkal a város egyik legagilisabb házközössége, amelynek tagjai nem kisebb célt tűztek maguk elé, mint a díszeitől és színes, Róth Miksa tervezte ablakaitól megfosztott otthonuk homlokzatának teljes helyreállítását.

Ajánló


Berlin. Az 1930-as évek elején. Igazi világváros, ahol minden megtörténhet és meg is…

A História Kertben az 50 éves LGT zenekar életművéből játszik a Zenevonat. A…

A Csík zenekar, Presser Gábor és Karácsony János egy országos turné keretében mutatja…

Készítette: NeoSoft
Fel