Program


Fekete Péter (1964) - Hősök, lángelmék, bolondok Miloš Forman filmjeiben / MÜPAMOZI

Fekete Péter (1964) - Hősök, lángelmék, bolondok Miloš Forman filmjeiben / MÜPAMOZI

Fekete Péter - cseh nyelven, magyar felirattal
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 11. hétfő, 19:00

A kamasz Petr felelősségteljes nyári munkát kap: egy önkiszolgáló boltban figyelheti, nem lopnak-e a vásárlók. Érthető: a hatvanas évek első felében járunk, és még nem elég fejlett az emberek öntudata. Lopnak. Miloš Forman első nagyjátékfilmje természetesen nem a cukorkák fizetés nélküli eltulajdonításának drámáját vizsgálja. Furcsa kis groteszk, amelyben mégis szinte minden megvan, ami a csehszlovák új hullámot jellemzi: amatőr szereplők (a Petr apját alakító Jan Vostrčil valóban egy rezesbanda tagja volt), a forgatás során állandóan változó forgatókönyv, eredeti helyszínek. Esetlen és esetleges. Lelki rokona a francia és a brit új hullámos filmeknek, mégis egészen más. Mert a vasfüggöny innenső oldalán játszódik, ahol az ártatlan és természetes nemzedéki ellentéteket is átjárja valami zavarodottság. Mert az apák generációja határozottan úgy véli, a fiataloknak követniük kellene őket. Igaz, az idősebbek sem tudják, merre is tartanak.
Néha úgy érezzük, dokumentumfilmet látunk, cinéma véritét, ahol a kamera ugyanúgy kukkol, mint Petr, a botcsinálta biztonsági őr. Csakhogy a dokumentaristának ható epizódok mögött meghúzódnak egy fiatalember felnőtté válásának bonyodalmai is. És temérdek kérdés: miért is van az, hogy korosodó dalnokok énekelnek a fiatalok érzéseiről, hogy a papa felvilágosító füzetéből kellene megtudni, mi is a teendő a lányokkal, s hogy a felmenők megingathatatlan esztétikai döntései alapján kellene megítélni a konyhában függő szentképet és Giorgione Alvó Vénuszát.

házigazda: Réz András

Ajánlatunk


Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi erotika, poénok, kacagás, happy end.

Ajánló


"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel