Program


Feledi Project: Orfeusz / Revenge (Élektra)

Feledi Project: Orfeusz / Revenge (Élektra)

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 19. szombat, 19:00

Orfeusz

Előadják: a Feledi Project művészei, a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói

Zene: Szentpáli Roland

Látvány, díszlet: Minorics Krisztián, Feledi János

Fény: Hepkó Miklós

Jelmez: Henez Mariann, Feledi János

Koreográfus. rendező: Feledi János

 

Revenge (Élektra) – bemutató

Előadják: a Feledi Project művészei, a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói

Zenei szerkesztő: Mádi László, Feledi János

Látvány: Minorics Krisztián, Feledi János

Fény: Hepkó Miklós

Jelmez: Matisz Gábor, Feledi János

Dramaturg: Lisztóczky Hajnalka

Koreográfus. rendező: Feledi János

 

A gyönyör, amire vágyunk, és a bűn, amitől rettegünk. Feledi Jánosnak, a Magyar Művészeti Akadémia Ösztöndíjprogramja díjazottjának két koreográfiáját olyan alaptörténetek inspirálják, melyek az antikvitás óta újra és újra ihletet adnak költőknek, drámaíróknak és zeneszerzőknek. A szerelméért az alvilágba leszálló dalnok, Orfeusz meséjét már-már rockzenét idéző energiával idézi fel Szentpáli Roland múlt évben bemutatott kompozíciója. Az előadás zenei anyagául szolgáló felvétel a bemutatón, a Budafoki Dohnányi Zenekar közreműködésével, Hollerung Gábor vezényletével készült.

Élektra bosszúdrámája Euripidész tragédiája és Richard Strauss operája nyomán elevenedik meg, s miként a nagy elődöknél, ezúttal is a megbékélés, a bosszú és a háborgó lelkiismeret által szított őrület feszül egymásnak.

Élektra, Oresztész, Klütaimnésztra és a többiek története – mint minden klasszikus történet – valamennyiünket foglalkoztató kérdéseket vet fel, de ezúttal senki sem úgy jelenik meg, nem úgy érez és nem úgy viselkedik, ahogyan a mítosz korábbi változataiból ismerjük.

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Pro Progressione

A Nemzeti Táncszínházzal közös program.

 

Ajánlatunk


Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel