Program


Frankó Flamandok 1. – Burgundia, Flandria – slágerek, táncok

Frankó Flamandok 1. – Burgundia, Flandria – slágerek, táncok

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 28. péntek, 19:30

 Közreműködik:

    Szent Efrém Kórus
    Művészeti vezető: Bubnó Tamás
    Aura Musicale
    Művészeti vezető: Máté Balázs

Nos ez az egész úgy kezdődött, hogy az angolok kitalálták a divatos zenét, ami megtetszett a frankoknak – no és a flamandoknak is. Csináltak is belőle olyan slágereket, aminek senki nem tudott ellenállni. De, amint az közismert, senki sem lehet próféta a saját hazájában: ezért Dufay és barátai, illetve tanítványai mertek nagyot álmodni és elmentek Itáliába – jobb az idő, jobban is fizetnek, nem is beszélve az ételekről, italokról és még sorolhatnánk... És ugyan egy belga nem csinál nyarat, de több tucat már annál inkább – így lett a burgundiai iskolából európai szintű zenei bevándorló hadjárat – és hogy jót tett-e nekünk és az európai zenének a franko-flamand zenei bevándorlás: nos, erre egyértelmű választ ad a Szent Efrém Férfikar koncertsorozata.

A burgundiai iskola a 15. században egyet jelentett a modern zenei nyelvvel – Dufay és Binchois angol mintát követve alakították ki a következő századokat meghatározó franko-flamand vokálpolifóniát. A Szent Efrém Férfikar sorozatának első estéjén megjelenik az a zenei alapkő, amit a reneszánsz korban tettek le flamand mesterek, azonban az Aura Musical segítségével időben egészen 17–18. századig utazunk előre, hogy egy korszakos frank zseni munkásságába is belekóstoljunk – Jean-Philippe Rameau műveibe, aki szintén Burgundia szülötte volt.

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Ajánló


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel