Program


From Fortress to Palace - Buda Castle Walk

From Fortress to Palace - Buda Castle Walk

ANGOL NYELVŰ VEZETÉS! Sokan jártunk már a Budavári Palotában, de vajon minden titkát ismerjük? A „Várból Palota” című sétán a középkortól napjainkig követjük nyomon a királyok és államfők lakhelyének változatos történetét.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 25. szombat, 11:00

A Palotanegyedben tett sétánk során bemutatjuk, hogyan vált az Anjou királyok erődítményéből Luxemburgi Zsigmond uralkodása alatt fényűző hatalmi központ, melyet Mátyás király a reneszánsz szellemében tovább gazdagított. Elmeséljük, milyen volt az élet a török félhold árnyékában, majd hogyan újult meg a királyi rezidencia, és később miért apácák és tudósok foglalták el a Palota termeit. Majd I. Ferenc József és Sisi korszakába utazunk, melyben nagyszabású építkezések kezdődtek azért, hogy a Budán egyre több időt töltő uralkodópár rangjához méltó helyen fogadhassa vendégeit. 

Felfedezzük a béke két világháború közötti éveit, bepillantunk Horthy Miklós kormányzó rezidenciájának világába. Emlékezünk a II. világháborús ostrom keserves napjaira: mi minden pusztult el a Palotanegyedben, majd a háborút követő tudatos rombolás által. Sétánkat a rendszerváltást követő eseményekkel zárjuk, bemutatva a jelenleg zajló építkezéseket.

 A séta időtartama: 60 perc

 Indulás a Budavári Mikve udvaráról (1014 Budapest, Palota út 1.)

 Az útvonal nem akadálymentesített, a lépcsők meredekek, kérjük, ezt vegye figyelembe a jelentkezéskor.

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel